Hai-hui prin Romania: Exploreaza Delta Dunarii, o oaza naturala unica

Victor Maschek / Shutterstock.com

Oricand simti nevoia sa te deconectezi de la ritmul alert al marilor orase, planuieste-ti o escapada in Delta Dunarii, in mijlocul nuferilor si al intinderilor de stufaris. Sezonul cald a pictat imprejurimile deltaice in cele mai frumoase nuante de verde, adunand de pe meleaguri indepartate zburatoarele jucause si transformand decorul intr-un veritabil tablou natural.

Iata cateva atractii turistice si posibilitati de a-ti petrece timpul in Delta Dunarii:

1. Plimbari cu barca pe canalele Deltei

Primavara este perioada ideala pentru incursiuni de neuitat cu barca pe intinderile de apa ale Deltei. De ce? Primavara, delta este inundata de apele Dunarii, ajungand adesea la un debit de 16.000 metri cubi/secunda. Nici padurile nu sunt ocolite de acest fenomen, astfel ca, Padurea Letea iti va oferi un peisaj greu de cuprins in cuvinte.

2. Sesiuni productive de pescuit

Inainte de a te aventura, consulta ordinul autoritatilor privind prohibitia, emis anual de catre autoritati, pentru a evita eventuale amenzi sau evenimente neplacute. Totusi, odata ce te-ai informat, este bine sa stii cu exactitate care sunt zonele delimitate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii unde poti pescui fara restrictii. Astfel, dintre cele 30 de zone, cele mai apreciate de catre pescari sunt: Lacul Fortuna, Canalul Olguta, zona Mila 23 si Balta Traian.

3. Raiul fotografiilor si al fotografilor

Malurile canalelor schimba hainele de primavara si se impodobesc cu valuri florale, iar zonele de stufaris redevin caminul celor peste 2000 de specii migratoare, reintoarse dupa zboruri lungi dinspre taramurile calduroase. Un alt fenomen spectaculos care se desfasoara dinaintea ochilor este ceremonialul nuptial al pasarilor, astfel ca poti fi martorul dansurilor zburatoarelor care, inaltandu-se in mijlocul boltei ceresti, isi canta dragostea pentru perechile lor.

4. Plajele din Delta Dunarii

La varsarea Dunarii in mare, regasiti doua plaje unice, de-a lungul carora domnesc linistea, reveria si salbaticia unor intinderi de nisip fin. La Sfantu Gheorghe si Sulina veti fi intampinati de intinderi de ape, flancate de petice de nisip imaculat, asemuite de multi cu un “paradis salbatic”. Ai ocazia sa lenevesti linistit, departe de aglomeratie si zgomot, cu o carte buna si o limonada cu menta.

Descopera Romania frumoasa si rezerva-ti cazarea in Delta Dunarii: https://bit.ly/29VGjmv