HYGGE în România: 4 unități de cazare cu o atmosferă cozy

Turismul românesc a evoluat sub multiple forme. Dacă înainte românii căutau cazare în funcție de apropierea față de destinație și obiectivele turistice, în ultimul timp, turiștii pun foarte mult accent pe confortul pe care îl găsesc la cazare. Fie că vorbim despre facilități precum SPA-ul, acces în cameră la filme online sau pur și simplu de o atmosferă extrem de primitoare, un lucru e clar: turiștii români vor în vacanță să se simtă cel puțin la fel de confortabil ca acasă. 

Acestea fiind spuse, pentru a te simți hygge în România și a te bucura de o atmosferă cât mai cozy în concediu, Travelminit îți face câteva recomandări: 

Hotel Grădina Morii *** Sighetu Marmației

Situat într-un loc ferit de aglomerația urbană, chiar la marginea pădurii, Hotelul Grădina Morii din Sighet este una dintre acele cazări de unde n-ai vrea să mai pleci. La exterior, acesta lasă impresia unui conac vechi, fastuos, în timp ce interiorul său, decorat cu mult lemn, oferă tot confortul pe care ți-l dorești. Camerele sunt moderne, amenajate cu mult bun gust, iar piesa de rezistență este balconul cu un view absolut de poveste, mai ales dacă te duci acolo iarna și prinzi zăpadă. Restaurantul oferă un meniu foarte bogat și consistent, iar faptul că în curtea interioară se află două terase unde poți lua masa afară este un mare avantaj pentru grupurile de turiști.

Apartament Quiboo 2 Brașov

Dacă ești în căutarea unei cazări pentru sărbătorile de iarnă unde să te simți ca acasă, dar să ai parte și de un peisaj de basm, vino de Crăciun în Piața Sfatului din Brașov și închiriază Apartamentul Quiboo 2. Aici vei avea parte de mult confort, de o atmosferă cât se poate de cozy și primitoare. Fiind poziționată central, această cazare ți se potrivește și dacă ești genul de turist care vrea să colinde prin oraș și împrejurimi, să exploereze cât mai mult. De asemenea, de pe balconul apartamentului vei putea admira luminițele de Crăciun din Brașov, cu o cană de ciocolată caldă în mână. Ce poți să-ți dorești mai mult?

Casa Ankeli*** Bușteni

Casa Ankeli din Bușteni pune la dispoziția turiștilor posibilitatea de a îmbina aventura cu relaxarea. Indoor poți profita de facilitățile wellness, precum saună finlandeză și ciubărul cu aeromasaj și cromoterapie, iar outdoor trebuie să descoperi zona de pădure și poteci care duc chiar către Masivul Caraiman. Casa Ankeli este locul ideal în care să îți petreci câteva zile de relaxare în anul care vine, pentru că, deși se află la poalele Bucegilor, aici vei găsi confortul de acasă.

Wolkendorf Bio Hotel & Spa **** Vulcan

O altă variantă pe care Travelminit ți-o recomandă este Wolkendorf Bio Hotel&Spa din Vulcan, județul Brașov. Poți petrece aici momente minunate, deoarece este o cazare deosebit de cochetă. Ideea centrală a hotelului este conceptul de BIO și de reconectare cu natura. Spa-ul, extrem de ofertant, este gândit tot în sprijinul acestei idei. La Wolkendorf Bio Hotel&Spa vei beneficia de piscină interioară, piscină cu apă sărată, saună uscată și umedă, cameră de răcire, cameră de relaxare, aromasaună și saună hammam și chiar bazin de imersie totală după saună. Dacă vrei să te simți parte a unui basm, Travelminit îți recomandă se te cazezi într-una din camerele Wolkendorf Bio Hotel, deoarece sunt foarte luminoase, cu detalii florale, colorate și pictate pe mobila de lemn. 

În concluzie, fie că îți dorești un weekend în care să te relaxezi în compania unei cărți sau fie că vrei să te răsfeți câteva zile la SPA alături de partener, Travelminit îți recomandă să profiți de cazările extrem de cozy pe care ți le pune la dispoziție. Intră pe www.travelminit.ro și caută cel mai hygge loc de cazare pentru zilele libere care urmează.