Iarna de vis: top cele mai frumoase cabane pe care le poți închiria integral în Maramureș

Sursa foto: Ioan Panaite/Shutterstock.com

Deși afară aerul rece ne zgribulește, sărbătorile de iarnă încălzesc sufletele, reunesc vechii prieteni și familiile și creează o stare de magie în aer. Fără îndoială, iarna are un farmec unic, mai ales în Maramureș. Aici, oamenii se adună în tindă, spun povești, se înfruptă din cozonaci calzi, se bucură de o ceașcă de ceai și lasă zăpada să se așeze.

Maramureșul este o destinație unică, care a păstrat cu atenție cultura, tradițiile și stilul de viață al țăranului român. Întreaga regiune este ca un muzeu viu, deoarece puține obiceiuri s-au schimbat de-a lungul secolelor. Familiile rămân în același sat cu strămoșii lor. Vechile meșteșuguri și tradiții sunt transmise din generație în generație. Hainele țesute manual sunt încă purtate cu mândrie. Biserica este încă sufletul satului. Vecinii se cunosc și se ajută reciproc. Maramureșul este o adevărată poveste pe care am auzit-o cu toții de la bunici, un loc care uimește și emoționează oamenii, indiferent de originea sau educația lor.

Iată 5 cabane de poveste pe care ar trebui să le vizitezi iarna aceasta: 

Pensiunea Vadul Lupilor, Moisei

Vadul Lupilor se află în Moisei, în Parcul Natural Munţii Maramureşului, la 20 km de pârtia de schi Borşa, şi oferă camere cu decor tradiţional românesc şi acces gratuit la internet Wi-Fi. Parcarea privată este disponibilă gratuit.

Camerele au baie privată cu duş. De asemenea, acestea sunt dotate cu TV cu ecran plat cu canale prin cablu.Cel mai apropiat magazin alimentar este la numai 300 de metri. Un restaurant este la aproximativ 300 de metri. Vadul Lupilor are o grădină, facilităţi de grătar şi o terasă. Printre alte facilităţi oferite se numără un lounge comun.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 185 de lei/cameră.

Casa Chira, Vișeu de Sus

Casa Chira, o construcție autentică țărănească, așezată pe malul râului Vaser, în apropierea mocăniței te așteaptă cu porțile deschise să trăiești pentru câteva zile în peisajul mirific al Maramureșului. Situată în inima Maramureșului istoric, în apropierea monumentelor istorice de pe Valea Izei sau de pe Valea Vișeului, la punctul de plecare al mocăniței, ultimul tren cu aburi din paradis, Casa Chira te așteaptă să te bucuri de liniște.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 170 de lei/cameră

Pensiunea Agroturistică Raluca, Vadu Izei

Pensiunea Agroturistică Raluca este situată în Vadu Izei şi oferă unităţi de cazare cu terasă sau balcon, Wi-Fi gratuit, TV cu ecran plat și acces la o grădină cu grătar.

Pensiunea dispune de bucătărie complet utilată, cuptor cu microunde, cu prăjitor de pâine, frigider, plită şi aparat de cafea. Un număr de 6 camere cu baie proprie din care 2 camere cu pat matrimonial și 4 duble cu câte două paturi, care, la nevoie, pot fi foarte ușor alăturate. Oaspeţii se pot relaxa în lounge-ul comun şi pot schia în apropiere.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 138 de lei/cameră

Casa Pintea de sub Coastă, Breb

Casa Pintea de sub Coastă se află în apropierea celor mai cunoscute obiective turistice din Maramureș:  Mânăstirea Barsana, Cimitirul Vesel, Creasta Cocoșului și multe altele pe care le poți descoperi ajungând aici, în satul Breb.

În Breb se află biserica veche cu cel mai vechi turn de lemn din Romania, ce dăinuie încă din 1531. Pe timp de iarnă se poate merge în Cavnic, dacă ești iubitor de schi.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 120 de lei/cameră

Casa Ralucăi, Moisei

Camerele pensiunii îmbină tradiționalul specific locului, cu modernul indispensabil zilelor noastre. Acestea sunt prevăzute cu baie proprie, televizor, wi-fi și minifrigider. Pensiunea mai dispune de o bucătărie utilată corespunzător (frigider, cuptor-aragaz, hotă, cuptor cu microunde, cafetieră, prăjitor de pâine, veselă), un salon spațios, o zonă de recepție, parcare proprie, un spațiu de joacă pentru copii și un foișor prevăzut cu grătar.

Prețul nu include micul dejun, dar la cerere, acesta poate fi asigurat. Prețul unei nopți de cazare pornește de la 140 de lei/cameră