Intrecere intre atelaje trase de caini la Baile Tusnad

gillmar/Shutterstock.com

gillmar/Shutterstock.com

Sambata si duminica a avut loc concursul de atelaje trase de caini din cadrul Cupei Baile Tusnad. In competitie au fost inscrisi zeci de caini de tip Spitz, precum cei din rasa Husky Siberian, Akita Inu,  Malamut, Shiba Inu sau Samoyed care s-au intrecut pentru premiul cel mare in prima cursa din acest sezon din  Harghita.

Competitie intre atelajele trase de caini la Cupa Baile Tusnad

Weekendul acesta cainii iubitori de zapada si rezistenti la temperaturile scazute si-au testat limitele pe parcursul unor curse spectaculoase. Traseul de la Baile Tusnad este considerat unul dintre cele mai dificile din tara si toti pasionatii de curse pe sanii trase de caini se strang in fiecare an in Harghita pentru cel mai important eveniment din domeniu.

Participantii care s-au inscris in competitie au fost impartiti in mai multe grupe in functie de numarul de caini care erau atasati saniilor si in functie de rasa patrupedelor. Dintr-un total de aproximativ 60 de exemplare s-au format sase categorii. Saniile care au avut atasate sase si opt caini au avut de parcurs 10 kilometri, iar cele cu patru caini au strabatut un traseu de aproximativ 7 kilometri. Participantii care s-au inscris cu numai doi caini pregatiti sa traga atelajul s-au intrecut pe un traseu mai putin dificil, cu o lungime de 5 kilometri.

Stratul de zapada consistent, temperaturile scazute si entuziasmul molipsitor al participantilor si al celor aflati din public au transformat intrecerile organizate la Baile Tusnad intr-un adevarat spectacol. Autoritatile de la Baile Tusnad spera ca in viitor cursele vor atrage din ce in ce mai multi turisti si Cupa Baile Tusnad sa devina un punct de reper pentru pasionatii de sporturi de iarna.

Cainii din rasa Husky sunt potriviti pentru persoanele active

Reprezentantii raselor Husky Siberian, Akita Inu, Malamut, Shiba Inu sau Samoyed sunt recunoscute pentru frumusetea aparte care ii face sa fie indragiti de orice iubitor de animale. Cu ochii deschisi la culoare, blana bogata si organismul foarte rezistent, cainii din rasele nordice sunt recomandati persoanelor sportive care sunt dispuse sa hoinareasca ore intregi alaturi de prietenul patruped.

Pentru cazare, intra aici!