Litoralul romanesc: sfaturi si activitati

Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock.com

Daca nu esti genul de turist care sa prefere vacantele la mare petrecute doar la plaja, stand pe sezlong sau inotand in apele marii, probabil ca iti doresti un sejur cu mai multe activitati, cu experiente mai putin obisnuite si cu aventuri inedite. 

Din fericire, litoralul romanesc a avut parte de o dezvoltare masiva in ultimii ani, astfel ca, in prezent, poti gasi nenumarate activitati de agrement in statiunile de la Marea Neagra. 

Iata o scurta lista cu cele mai interesante activitati pe care le poti face in ziua de azi intr-o vacanta petrecuta pe litoral:

Scuba Diving. Da! Acum nu mai trebuie sa pleci pana in Grecia sau in tari mai indepartate pentru a te aventura in adancurile marii! Experienta respiratiei sub apa poate avea loc si in largul Marii Negre, plecand din Constanta, Eforie, Olimp, Agigea sau din Vama Veche, alaturi de un grup de circa 5-10 persoane. Pana la punctul de scufundare, vei fi instruit de un specialist in legatura cu tot ce trebuie sa stii despre practicarea acestui sport incredibil. O experienta de scuba diving costa in jur de 50 de euro de persoana si include atat echipamentul cat si transferul de la hotel. 

Navigare cu velierul in apele marii. Plecand in larg cu un velier, care este o nava cu panze, vei avea parte de o aventura fascinanta de circa 2 ore in care vei cunoaste oameni noi, vei invata despre manevrele de manuire a velierului, vei putea inota in mare si chiar vei avea ocazia de a face snorkeling! O calatorie cu velierul pe mare costa in jur de 45 de euro de persoana si porneste fie din Portul Tomis Constanta, fie din Portul Belona Eforie Nord. 

Masa pescareasca traditionala. Nicio vacanta pe litoralul romanesc nu ar fi completa fara a avea parte de un pranz sau de o cina cu preparate traditionale din peste sau fructe de mare alaturi de un vin alb dobrogean. Astfel de preparate se gasesc in localurile traditionale, in mai toate statiunile de la Marea Neagra, dar si in satele din Delta Dunarii. Recomandam scoicile gatite la abur sau cu diverse sosuri, hamsiile cu usturoi, saramura de peste, borsul de peste si icrele.

Diferite sporturi pe apa. Turistii dornici de miscare, aventura si adrenalina vor vrea, cu siguranta, sa incerce unele dintre cele mai solicitate activitati de agrement, sporturile de apa. Atat la Mamaia, cat si la Vama Veche, la Costinesti sau in Eforie Nord poti face plimbari cu skijet-ul, cu hidrobicicleta sau cu banana, poti practica parasailing, windsurfing sau chiar kiting. Orice ai alege, in mod cert vei avea parte de o experienta incredibila!

Balaceala si distractie in parcul acvatic. Daca pleci in vacanta cu niste prichindei alaturi de tine, nu vei avea voie sa ratezi unul dintre cele doua parcuri acvatice mari de pe litoralul romanesc, Agua Magic din Mamaia sau Eforie Aqua Park din statiunea Eforie Nord. Cu fel si fel de tobogane spectaculoase, toate construite in asa fel incat vizitatorii sa fie in deplina siguranta, parcurile acvatice dispun, de asemenea, de restaurante, baruri si chiar de cateva magazine mici de suveniruri, pentru ca experienta sa fie completa si placuta atat de cei mici, cat si de companionii lor adulti.

Daca te intereseaza un loc de cazare in apropierea celor doua parcuri acvatice, intra aici!