Locuri din România în care s-au filmat producții internaționale

Ne mândrim cu o țară frumoasă ca în filme, astfel încât nu este o surpriză faptul că plaiurile noastre au fascinat până și regizorii autohtoni și internaționali. Îți prezentăm câteva locuri din România în care s-au filmat producții internaționale pe care le poți vizita și tu!

București

Micul Paris este locul care a atras mai multe producții de-a lungul timpului, prin diversitatea sa arhitecturală care i-a permis să îmbrace mai multe roluri. Printre ele se numără și Killing Eve, un serial britanic despre o tânără-asasin din Rusia, care este urmărită de către un agent al MI6. Dacă l-ai vizionat, cu siguranță ai observat câteva locuri familiare. Când agenții britanici pornesc pe urmele asasinei în „Moscova”, ne sunt prezentate câteva cadre cu sediul FSB (Ministerul Transporturilor), Rectoratul Universității Politehnice, Piața Romană (unde protagoniștii se cazează la hotelul fictiv Astalov) și parcul din apropierea Gării de Nord. Poate ai recunoscut și crâmpeiele din zona Obor, în momentul în care acțiunea din serial avea loc în Bulgaria.

Cea mai recentă producție care a făcut furori însă, este desigur, creația celebrului Tim Burton, Wednesday, filmată în mai multe locuri spectaculoase din capitală. În universul cinematic din serial, Grădina Botanică Dimitrie Brândză este locul în care se țin orele de botanică, iar Universitatea Politehnică capătă rolul liceului Nancy Reagan. Scena în care Wednesday eliberează pești piranha în piscina liceului este filmată tot în București, la bazinul Dinamo. Urmărind serialul, vei observa și alte locuri de la noi din țară, precum lacul Brănești (unde are loc concursul cu bărci), castelul Cantacuzino din Bușteni (Academia Nevermore) și Gara din Sinaia (Gara Burlington).

Citește și: România pe timp de iarnă: cele mai frumoase locuri de vizitat în acest sezon

Rezervația Naturală Racoș, județul Brașov

Serialul western Django își propune să ducă mai departe povestea protagonistului din filmul din 1966, regizat de Sergio Corbucci, și a celui din 2012, regizat de Quentin Tarantino. Producția care va apărea anul acesta este filmată integral la noi în țară, într-un loc fascinant, însă puțin cunoscut de către publicul larg. Este vorba de Rezervația Naturală Racoș, unde se găsește vulcanul cu același nume. Acolo a fost construit orașul fictiv New Babylon, după tehnici similare celor de acum 150 de ani, oraș în care Django pleacă în căutarea fiicei lui Sarah. Acțiunea din serial are loc în anul 1870, în perioada de după Războiul Civil și îi are ca actori principali pe Matthias Schoenaerts, Noomi Rapace, Nicholas Pinnock și Lisa Vicari. De asemenea, unele scene din serial au fost filmate în Deltă și la Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.