Locurile din Romania indragite de turistii straini

Sursa foto: emperor cosar/Shutterstock.com

In ultimii ani, numarul de turisti straini care au venit pe meleagurile noastre pitoresti a crescut din ce in ce mai mult. O buna parte dintre ei vin aici cu idei preconcepute despre romani si despre cultura noastra, insa majoritatea raman placut surprinsi in fata frumusetilor naturale, obiectivelor turistice si oamenilor pe care ii descopera.

In 2018, Romania a fost vizitata de 2,6 milioane de turisti straini, in crestere de 7,5% fata de anul trecut. Cei mai multi dintre ei provin din tarile Uniunii Europene, in special din Bulgaria, Ungaria, Germania si Italia. De asemenea, tot mai multi canadieni, israelieni si americani au inceput sa ne viziteze patria.

Sigur, Bucurestiul a ramas principala atractie pentru vizitatorii straini, in spatele acestuia fiind Brasovul, Constanta, Clujul si Timisoara. Insa tot mai multi turisti incep sa depaseasca aceste bariere, in dorinta de a explora si locurile mai putin conventionale din tara. Astfel, ei ajung sa descopere locuri cu totul si cu totul speciale, pe care le adora si le recomanda si celor de acasa.

Iata care sunt principalele locuri din Romania care le plac cel mai mult turistilor straini:

Sighisoara. Micul si incantatorul oras-cetate din judetul Mures a reprezentat mereu un reper cultural imens pentru intreaga Transilvanie. Cu un centru istoric pitoresc listat in Patrimoniul Mondial UNESCO, in care se gasesc mai multe atractii precum cele noua turnuri de aparare, Casa lui Vlad Dracul, Scara Acoperita si Camera de Tortura, Sighisoara este intotdeauna extrem de atractiva, dar mai ales in timpul verii, cand gazduieste mai multe festivaluri medievale si evenimente culturale.

Click aici pentru locuri de cazare in Sighisoara!

Salina Turda. Considerata de catre jurnalistii de la Business Insider unul dintre cele mai frumoase locuri subterane din intreaga lume, Salina Turda este, cu siguranta, un obiectiv turistic fascinant. Datorita modernizarii de care a avut parte intre anii 2008 si 2010, salina a ajuns astazi sa aiba un design ce pare a fi desprins din filmele SF, gazduind un loc de joaca pentru copii, spatii speciale pentru sport, un lift panoramic spectaculos, sali de tratament, un amfiteatru si o un lac pe care vizitatorii pot face plimbari cu barca.

Gaseste aici locuri de cazare in Turda!

Castelul Bran. Cei mai multi straini, cand isi propun sa viziteze Romania, isi alcatuiesc itinerariul de calatorie punand in varful listei Castelul Bran, locul despre care legendele spun ca ar fi fost casa lui Dracula. Cea mai mare afluenta de turisti din strainatate se inregistreaza la Bran in perioada Halloween-ului, cand la castel se organizeaza o petrecere tematica de groaza.

Situat in pasul Bran-Rucar, la circa 30 de kilometri de Brasov, castelul Bran dateaza din secolul al XIV-lea, cand a fost construit ca cetate de aparare, fiind amplasat strategic pe o stanca.

Click aici pentru locuri de cazare in apropierea castelului Bran!

Delta Dunarii. Parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din 1991, Delta Dunarii ramane cea mai bine conservata delta de pe Batranul Continent, fiind vazuta drept o “minune a naturii” datorita biodiversitatii sale bogate si variate. Astfel, Delta Dunarii nu are cum sa nu fie o atractie in randul vizitatorilor straini, in special in fata celor atrasi de natura salbatica, ornitologie si pescuit.

Gaseste aici locuri de cazare in Delta Dunarii!

Manastirile din Bucovina. Ridicate, cele mai multe dintre ele, la finele secolului al XV-lea, manastirile din nordul Moldovei sunt cunoscute in intreaga lume pentru frumusetea picturilor de pe peretii exteriori, precum si pentru arhitectura lor deosebita, specifica Moldovei medievale. Opt dintre ele, inclusiv Voronetul, Sucevita, Moldovita si Humor, fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO incepand cu anul 1993. Acestea au devenit atat de indragite de catre vizitatorii straini incat au ajuns sa faca parte dintr-un circuit turistic de lux numit “Regatele si culturile din Euro-Asia”.Vezi aici locuri de cazare in Bucovina!