Nu rata Festivalul Transilvania Gastronomica de la Sibiu

Festivalul Transilvania GastronomicaToamna 2016 debuteaza la Sibiu cu a doua editie a Festivalului Transilvania Gastronomica – Food Culture Festival, un eveniment deosebit care promoveaza produsele locale, gastronomia autentica, dar si orasul ca destinatie turistica importanta. Timp de patru zile, Sibiul se va transforma in capitala gurmanzilor, a artistilor in prepararea bucatelor traditionale si pofticiosilor de pretutindeni.

Ar fi grozav daca ai ajunge sa vezi, sa mirosi si sa gusti si tu din bunatatile expuse la Festivalul Transilvania Gastronomica de la Sibiu, iar pentru asta iti oferim toate informatiile de care ai nevoie, precum si cateva sugestii de cazare in orasul din inima Transilvaniei.

Festivalul Transilvania Gastronomica – Food Culture Festival de la Sibiu, editia a II-a, organizat de Asociatia My Transilvania, se va desfasura in perioada 1-4 septembrie 2016. Vor fi patru zile pline cu evenimente culinare, show-uri de gatit, experiente culinare, conferinte pe teme gastronomice, brunch-uri cu preparate de sezon. Pe scurt, daca vrei sa ajungi in Raiul culinar, atunci nu trebuie decat sa faci un drum pana la Sibiu. Iata care la ce sa te astepti:

Piata Cibin, centrul festivalului

Cine locuieste la Sibiu stie ca Piata Cibin (Zibinsmarkt-ul de altadata) este cea mai buna sursa pentru cei care vor sa manance sanatos si sa gateasca doar cu preparate locale naturale, de calitate. La asta s-au gandit si organizatorii festivalului considerand aceasta locatie centrul evenimentelor si una din principalele destinatii turistice care merita sa fie promovata.

Viziteaza Piata Cibin in perioada 1-4 septembrie intre orele 10:00 si 16:00 si nu o sa-ti para rau deloc! Vor fi o multime de voluntari dornici sa-ti spuna povestile Sibiului transformate in retete si evenimente cultural-culinare. Simturile iti vor fi date peste cap la vederea atator fructe proaspete, dulceturi aromate, branzeturi, produse traditionale, muraturi si zacusti preparate cu multa dragoste, ca la mama acasa!

Fii martorul unui eveniment culinar cu staif!

Patru dintre cele mai bune restaurante din Sibiu – Bistro Jules, Syndicat Gourmet, La Pasaj si Hochmeister – s-au gandit ca nu te poti multumi doar cu privitul si gustatul pe ici-pe colo din delicioasele bucate locale, ci cel mai bine ar fi sa traiesti pe viu momentele “nasterii” lor. Ai de ales intre sase evenimente culinare care se vor desfasura la cele patru restaurante in perioada festivalului si Sibiu City Meniu, cu preparate care imbina artistic ruralul si urbanul (intre 1 si 4 septembrie intre orele 12:00 – 20:00). Tine minte insa ca pentru a participa la evenimentele culinare trebuie sa faci rezervare.

• 1 septembrie 2016: Brunch cu specialitati rurale din zona Sibiului (Bistro Jules, ora 13:00)
• 1 septembrie 2016: Cina Gourmet (Syndicat Gourmet, ora 19:00)
• 2 septembrie 2016: Bucate boieresti reinterpretate (Bistro Jules, ora 19:00)
• 3 septembrie 2016: Cina in cetate (restaurantele Hochmeister, La Pasaj si Bistro Jules, ora 20:00)

Live cooking

In ultimele doua zile ale Festivalului Transilvania Gastronomica – Food Culture Festival vei avea ocazia sa te bucuri de sesiuni de live cooking cu retete vechi de 150 de ani – reinterpretate, sa te intalnesti si sa vorbesti cu producatori locali in zona de degustari (dulciuri si patiserie artizanala, vinuri, preparate vegane si vegetariene), sa participi la o miniexpozitie tematica si la concursuri.
Totul se va desfasura pe 3 si 4 septembrie la Redal Expo, intre orele 13:00 – 19:00.

Cauti cazare in Romania? Iata cateva sugestii de cazare in Sibiu, valabile in perioada desfasurarii Festivalului Transilvania Gastronomica – Food Culture Festival.

Casa Salzburg***

Situata in apropierea Turnului Olarilor din centrul istoric al Sibiului, Casa Salzburg, invaluita intr-o legenda frumoasa de la 1284, isi intampina oaspetii cu o atmosfera impregnata cu stil, cultura si frumusete arhitecturala care ii va transpune intr-o alta epoca. Cele 6 camere ale pensiunii au amenajari deosebite, cu mobilier vechi din lemn nobil si dispun de tot confortul necesar: baie proprie cu dus, ventilator si uscator de par, TV cu programe prin cablu, telefon, frigider, internet WiFi gratuit.
Tarif: 150 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Hotel Apollo Hermannstadt***

Situat in centrul istoric al Sibiului (locatia perfecta pentru a fi in miezul evenimentelor culinare din timpul Festivalului Transilvania Gastronomica de la Sibiu), hotelul elegant domina imprejurimile, integrandu-se perfect in peisaj datorita arhitecturii tipice ale burgului medieval, pe care a respectat-o intocmai chiar si la ultimele renovari. Hotelul isi asteapta oaspetii cu 65 de camere moderne, dotate cu baie proprie si dus, uscator de par, minibar, telefon, TV cu programe prin cablu, internet WiFi gratuit. De asemenea, exista un restaurant cu terasa, unde se servesc preparate culinare traditionale.
Tarif: 165 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

*Sursa foto: www.unica.ro