O vacanță de film: destinații din România unde s-au filmat producții celebre

Probabil că mulți dintre noi avem pe listă mai multe „tururi” în descoperirea locurilor unde s-au turnat filmele sau serialele preferate.

Fie că vrei să te plimbi prin Dubrovnik, Girona, Sevilla sau Vatnajökull pentru a bifa cele mai importante locații din Game of Thrones sau mergi tocmai în Noua Zeelandă după Hobbiți, un astfel de tur este întotdeauna plin de emoții și, mai ales, de fotografii excepționale. Dar până să mergi la Madrid pe urma lui El Profesor și a găștii sale sau până îți planifici o excursie în UK în căutarea lui Harry Potter, ce spui de o listă cu locații din România unde s-au filmat pelicule celebre?

Până să trecem prin itinerariul nostru, însă, avem o veste pentru fanii Django: au început filmările serialului, din distribuția căruia fac parte Matthias Schoenaerts și Tom Austen. Locația? Vulcanul stins de la Racoș.

Django și Vulcanul Stins de la Racoș

Vulcanul Stins este, poate, printre cele mai frumoase minuni ale naturii de pe meleagurile noastre. Diametrul vulcanului are aproximativ 400 de metri și, deși este considerat a fi vulcanul cu cea mai recentă activitate din România, ultima erupție a fost înregistrată acum 10.000 de ani.

Special la acest loc este peisajul selenar pe care îl oferă, culoarea roșiatică și denivelările craterului trasnportându-te, parcă, direct pe Marte.

Nu e de mirare, deci, că producătorii serialului Django au ales Vulcanul de la Racoș pentru a filma cele mai spectaculoase scene ale producției. Din păcate pentru turiști, însă, locul va fi închis pe toată perioada filmărilor. Vestea bună, totuși, este că celelalte atracții din jur pot fi vizitate în continuare, cum ar fi Lacul de Smarald și Coloanele de Bazalt, iar mai multe detalii despre zonă am scris aici.

Serialul Django este inspirat din clasicul western italian cu același nume, producție a anilor ’60, iar Netflix a început deja filmările la noi în țară din data de 10 mai. Filmările se preconizează a dura până în 2022, timp în care situl nu poate fi vizitat de către turiști, însă poate fi admirat de la depărtare.

Pe urma filmelor celebre

Așa cum spuneam mai devreme, România a devenit un loc important pe lista producătorilor internaționali, atât pentru frumusețea și unicitatea sa, cât și pentru costurile destul de scăzute de producție.

De exemplu, unul dintre cei mai faimoși actori de la Hollywood, Nicholas Cage, a petrecut o bună perioadă pe plaiurile românești, în timp ce filma pentru Ghost Rider. Pe unde s-a plimbat Nicholas Cage? Prin Rovinari, Hunedoara, Transfăgărășan și Sibiu.

Un alt nume cunoscut în rândul cinefililor este și Transporter 3, acțiunea ce-l are în prim plan pe Jason Statham, filmul prezentând scene filmate chiar la București! Nu știm cum ești tu, dar nouă ne crește mândria când recunoaștem locuri românești în filme de succes internațional!

Și dacă, de obicei, românii dau munții noștri pe Alpii Francezi, ei bine, producătorii serialului britanic Alex Rider au ales Sinaia pentru a ilustra așa zisul „Point Blanc” și frumusețile sale.  

Tot pe la noi prin țară a ajuns si o producție ce îl are ca protagonist pe Mark Ruffalo. Nu apare în calitate de Hulk și a sa gașcă de supereroi din Avengers, ci alături de Adrien Brody, în filmul The Brothers Bloom. Scenele pentru film au fost realizate în Sinaia, Constanța și București.  

Pentru ca sejururile tale să fie și mai distractive, lansăm o provocare pentru tine: urmărește filmele de mai sus, recunoaște imaginile din România și mergi în căutarea lor. Recreează scenele tale preferate și bucură-te de vacanță!