Partiile de schi din statiunea Predeal

PredealPredeal este una dintre cele mai apreciate statiuni romanesti, in special in sezonul de iarna. Este situata pe Valea Prahovei, intre doua rauri (Prahova si Timis). Se intampla des ca in celelalte statiuni de pe Valea Prahovei zapada sa ajunga mai tarziu decat la Predeal, motiv pentru care turistii si iubitorii de schi adora aceasta statiune montana. Cei mai fericiti sunt bucurestenii, datorita distantei mici fata de localitate si partiile de schi (aproape 140 km), distanta pe care o pot parcurge relativ repede (daca nu exista ambuteiaje pe DN1).

La Predeal zapada se simte ca la ea acasa in fiecare iarna – statiunea se afla la mare altitudine, intre 1030 si 1110m, fiind de altfel cea mai inalta asezare urbana din Romania. Ceea ce este si mai frumos – zapada dureaza multa vreme, datorita cadrului natural de care se bucura statiunea adapostita de muntii Bucegi, Postavarul si Piatra Mare. Si chiar daca se intampla sa fie o iarna fara zapada (desi se intampla rar), statiunea dispune de instalatii de zapada artificiala, astfel incat iubitorii de schi sa nu-i simta lipsa niciodata.

Era de asteptat ca intr-o statiune montana de genul acesta sa existe partii amenajate atat pentru profesionisti, cat si pentru incepatori. In Predeal, trei partii sunt omologate international: partia Clabucet Plecare, partia Subteleferic, partia Clabucet. Acestea sunt si cele mai frecventate, fiind practicabile sase luni pe an.

Daca nu ai cochetat pana acum cu ideea de schi, poti sa incerci oricand, luand lectii de schi de la cei mai buni instructori. Aici poti sa vezi cat te costa o zi de schi la Predeal, iar mai jos iti oferim cateva informatii utile referitoare la toate partiile de schi din Predeal, ca sa stiti ce partii de schi trebuie sa ocoliti, sau din contra.

Partia Subteleferic

Este dificila, marcata cu bulina neagra. Ca sa ajungi insa la partia Subteleferic, trebuie sa cobori mai intai pe Clabucet, dupa care virezi la dreapta.

Partia Subteleferic
Lungime: 1200 m
Grad de dificultate: dificila

Partia Subteleferic Varianta
Lungime: 600 m
Grad de dificultate: dificila

Partia Subteleferic Copii
Lungime: 200 m
Grad de dificultate: usoara

Partia Subteleferic Incepatori
Lungime: 400 m
Grad de dificultate: usoara

Partia Clabucet

Are o portiune (de aproximativ 2,1 km) cu grad de dificultate medie. La mijlocul partiei exista si o portiune aproape plata, unde nu prea aluneci deloc, asa ca atunci cand iti dai drumul de sus, la inceputul partiei, este bine sa-ti iei un avant mai mare. Partea de jos a partiei se bifurca in doua variante: Clabucet Varianta (in stanga) si Clabucet Sosire (dreapta). Aceasta din urma este mai populata, fiind legata si de optiunea transportului pe cablu (telescaun).

Partia Clabucet Plecare
Lungime: 2100 m
Grad de dificultate: medie

Partia Clabucet Sosire
Lungime: 800 m
Grad de dificultate: usoara

Partia Clabucet Scoala
Lungime: 200 m
Grad de dificultate: usoara

Partia Clabucet Varianta
Lungime: 790 m
Grad de dificultate: usoara

Partia Cocosul
Lungime: 2250 m
Grad de dificultate: medie

• Partia Polistoaca
Lungime: 2500 m
Grad de dificultate: usoara

Partia Trei Brazi
Lungime: 300 m
Grad de dificultate: usoara

Partia Garbova
Lungime: 900 m
Grad de dificultate: usoara

Partia Cioplea
Lungime: 200 m
Grad de dificultate: usoara (incepatori)

Partia Paraul Rece
Lungime: 520 m
Grad de dificultate: medie

Instalatii nocturna
– Partia Clabucet Sosire
– Partia Clabucet Scoala

Tunuri de zapada
– Partia Clabucet Sosire
– Partia Clabucet Scoala
– Partia Clabucet Varianta

Instalatii de Transport pe Cablu
– un telescaun (partia Clabucet)
– doua instalatii teleschi (un miniteleschi la partia Clabucet Scoala si un teleschi la partia Clabucet)

Pentru cazare, intra aici!