Piscine si parcuri acvatice in Bucuresti si imprejurimi

Sursa foto: StacieStauffSmith Photo/Shutterstock.com

De fiecare data cand soarele incepe sa puna stapanire pe oras, apare si pofta de balaceala. Multi bucuresteni aleg sa fuga cate un weekend la mare, insa daca nu ai timp sau suficienti bani pentru mare, nu este nicio tragedie. Bucurestiul are capacitatea de a oferi suficiente spatii in care poti inota in voie sau in care te poti distra de la rasarit pana la apus.

Daca iti doresti o zi doar pentru tine, in care apa si soarele sa fie ingredientele principale, iata cateva parcuri acvatice si piscine pe care le poti incerca.

Piscinele din Bucuresti

Daca ar fi sa facem o lista cu toate piscinele cu siguranta am putea bifa cateva zeci sau chiar sute. Vom elimina o parte dintre ele insa, amintindu-e doar pe cele mai mari. Cei care doresc doar sa inoate si sa se relaxeze pot merge la vechea piscina Floreasca, la Pescariu Aqua Sport la Daimon Pool, Playa Verde, La Plage sau Younivers Summer Club. Toate sunt in aer liber, sunt curate si sunt in Bucuresti sau la o aruncatura de bat de capitala.

Parcurile acvatice din Bucuresti

Daca vrei ceva mai mult decat inot, iti poti lua o zi intreaga intr-un parc acvatic. Asta inseamna tobogane, ape termale, bautura, mancare delicioasa si evident, soare. In ultimii ani s-au deschis mai multe astfel de parcuri, in asa fel incat pofta de balaceala si distractie sa poata fi satisfacuta fara un drum lung pana pe litoral.

Cele mai atractive parcuri acvatice sunt urmatoarele:

  • Therme Bucuresti. Este mai mult un centru de wellness, insa are o multime de variante de distractie pentru cei mici si cei mari. Il gasesti in Balotesti, la doar 20-30 de minute de Bucuresti si te poti bucura din plin de suprafata indoor de 30 000 de metri patrati, de apele termale aduse de la 3100 de metri adancime, de tobogane, sauna si  relaxare. Este cel mai mare centru Wellness din Europa si in ultimii ani a devenit o adevarata atractie turistica.
  • Magic Place Crangasi Aqua Parc. Daca nu vrei sa iesi din Orasi, Crangasi Aqua Parc este la cateva minute de mers pe jos de metrou. Are o capacitate de peste 5000 de persoane si pe langa piscine are plaja cu nisip, terenuri de sport si tobogane pentru adulti si copii. De asemenea, are un bazin cu valuri, unic in Bucuresti. Nu trebuie sa iti faci probleme daca vii cu masina, deoarece are suficiente locuri de parcare.
  • Divertiland. Este unl dintre cele mai vechi parcuri acvatice din jurul Bucurestiului, inaugurat in 2012. Situat in Chiajna, la 13 km de oras, are nu mai putin de 22 de tobogane, piscina cu valuri, locuri gratuite de parcare si  42000 de metri patrati. Este un loc in care iti poti petrece intreaga zi fara sa te plictisesti niciun minut.
  • Waterpark. Situat in Otopeni, se remarca prin 10 piscine, un rau artificial si 30 de tobogane cu apa. De asemenea, are terenuri de volei si fotbal pe nisip, precum si zone de unde poate fi cumparata mancare delicioasa.
  • Acvamania. Poate ca nu iti plac toboganele, insa preferi alte sporturi acvatice. In acest caz, Acvamania este locul in care trebuie neaparat sa ajungi. Situat pe lacul Mogosoaia, contine o multime de module pentru catapultare, sarituri si tot felul de sporturi pe apa. Conceptul este unic in tara si este perfect pentru cei care doresc sa se bucure de adrenalina.

Toate aceste locuri nu sunt atractive doar pentru bucuresteni. Daca nu esti din capitala, insa vrei distractie, poti veni fara probleme. Bucurestiul ofera sute de unitati de cazare, permitandu-ti sa petreci cateva zile de neuitat. Poti gasi o parte dintre aceste unitati de cazare pe Travelminit.