De Rusalii, descopera Budapesta, Bratislava si Viena

Datorita pozitionarii celor trei capitale europene poti face un circuit de cateva zile in care sa vizitezi mare parte din Budapesta, Bratislava si Viena. Fie ca vorbim de un sejur mai lung de 7-8 zile sau de unul redus ca numar de zile, distantele mici intre cele trei orase te vor ajuta sa nu pierzi foarte mult pe drum si sa vezi cat mai multe obiective turistice.

Ziua Copilului si Rusaliile au adus in acest an o mini-vacanta de 5 zile in care te poti relaxa fie pe meleagurile romanesti, fie in strainatate. In cazul in care vrei sa ramai in Romania si ii iei si pe cei mici cu tine, iti recomand sa arunci o privire pentru articolul anterior in care am prezentat 10 unitati de cazare ideale pentru cei mici, pentru a-ti usura munca. Daca nu vrei sa ramai in Romania si vrei sa descoperi mai multe locuri noi din imprejurimi, iti recomandam un circuit de 5 zile in care sa incluzi trei dintre cele mai frumoase capitale europene: Budapesta, Bratislava si Viena.

Amplasate la mai putin de doua ore distanta, Budapesta, Bratislava si Viena pot fi vizitate toate odata mai ales daca dispui de masina personala care iti ofera o mobilitate ridicata. Budapesta, cea mai apropiata dintre ele de granitele tarii noastre va fi si prima in itinerariu nostru. Cu o multime de obiective turistice, cu renumele de capitala spa a Europei si cu numeroasele festivale de muzica ce se organizeaza aici an de an, Budapesta atrage anual milioane de turisti. Bratislava, capitala Slovaciei, este unul dintre cele mai frumoase orase de pe Dunare.  Viena este “capitala elegantei” si cu sigurante locurile de aici te vor fascina. Adapostind un numar impresionant de castele, muzee si galerii de arta, Viena este locul ideal pentru iubitorii de arta si arhitectura.

Ziua 1

Chiar daca distanta intre granita tarii noastre si Budapesta este relativ redusa, in functie de orasul din care pleci, prima zi s-ar putea sa fie dedicata aproape in intregime drumului catre Ungaria. In acest caz, iti recomandam sa incepi drumul de dimineata pentru ca cel tarziu la orele cinei sa ajungi in Budapesta sa te cazezi. Poate la prima vedere ti se pare tare greu sa acoperi toate obiectivele turistice importante intr-o singura zi, insa crede-ne pe cuvant, nu este imposibil.

Rezerva aici cazare in Budapesta!

Ziua 2

Yasonya/Shutterstock.com

Ajunsi in Budapesta, aventura incepe cu un mic dejun copios. Indiferent ca decizi sa il servesti la hotel (vezi aici hoteluri din Budapesta care ofera mic dejun inclus in pret) sau ca iti incepi ziua intr-unul dintre restaurantele din apropierea unitatii de cazare, important este sa mananci bine pentru a avea suficienta energie sa descoperi toate locurile frumoase din oras.

Explorarea incepe cu centrul orasului unde vei putea admira catedrala St. Steven, Cladirea Parlamentului, sculptura celebra de pe malul Dunarii, Podul cu Lanturi si Castelul Regal. Dupa pauza de pranz, poti vizita Bastionul Pescarilor si Biserica Matthias. Pentru restul zilei, te poti relaxa intr-unul dintre faimoasele centre SPA din Budapesta.

Ziua 3

RastoS Photographer/Shutterstock.com

Dis-de-dimineata se face plecarea catre urmatoarea destinatie: Bratislava. Capitala Slovaciei este un oras vechi, plin de istorie si cu un tezaur cultural impresionant, care te va fascina inca din primele clipe. De-a lungul secolelor, afectata de razboaie, dezastre naturale, incendii si atacuri ale marilor puteri din zona, Bratislava a reusit sa se refaca si “sa infloreasca” si mai tare dupa fiecare intamplare nefericita. Obiectivele turistice principale din capitala Slovaciei sunt centrul vechi, unde vei gasi numeroase cladiri cu o arhitectura impresionanta, Castelul Bratislava, una dintre cele mai frumoase constructii de acest tip din Europa, Biserica Albastra, Podul UFO si Catedrala St. Martin.

Ziua 4

Drumul dintre Viena si Bratislava dureaza mai putin de o ora si poate fi parcurs dupa micul dejun. De indata ce vei ajunge in Viena vei observa ca desi cele trei capitale europene seamana in anumite privinte, fiecare dintre ele are cate ceva caracteristic. Ceea ce diferentiaza Viena de celelalte doua orase vizitate este luxul. Pe strazile din centrul orasului si nu numai te vei simti ca intr-o curte regala imensa cu numeroase cladiri decorate minutios cu detalii pretioase, biserici spectaculoase si gradini impresionante. Primul obiectiv turistic care trebuie sa se afla pe lista oricarui calator care ajunge in Viena este Palatul Schonbrunn. Cu gradinile sale interminabile, camerele incredibil de frumoase si gradina zoologica cu sute de animale, Palatul Schonbrunn te va fascina cu siguranta. Pe langa palatul printesei Sissi, iti recomandam sa mai vizitezi centrul orasului unde se afla si catedrala St. Stephen, parcul de distractie Prater si Opera din Viena.

Ziua 5

Dupa un circuit atat de intens si bogat in obiective turistice este vremea sa pleci spre casa. Pentru a fi sigur ca nu te confrunti cu traficul specific perioadelor de vacanta, te sfatuim sa pleci cat mai de dimineata din Viena si sa mai faci cateva opriri pe drum pentru a te odihni.