Plaja Corbu, una dintre cele mai frumoase plaje salbatice

Plaja CorbuTi se intampla, cateodata, sa vrei sa evadezi din oras si sa te duci cat mai departe, in zone aproape lipsite de populatie, salbatice si fermecatoare, unde sa te incarci cu energie cat pentru o viata intreaga. Dar pana sa “naufragiezi” pe o insula din Mauritius sau Maldive, poti sa alegi o bucata din paradisul romanesc. Pare incredibil? Ei bine, in caz ca nu ai aflat pana acum, Plaja Corbu este la ora actuala una dintre cele mai frumoase plaje salbatice din Romania. Si spunem asta, pentru ca…

pe Plaja Corbu poti sa te bronzezi fara sa fii improscat cu nisip de cei care trec pe langa tine. Pentru ca nu prea trece nimeni pe langa tine. Fiind o plaja salbatica si neamenajata, foarte putini turisti opteaza pentru ea.

ai la dispozitie 20 de kilometri de plaja linistita si fermecatoare, mai ales daca ajungi in zona in cursul saptamanii. Vei avea parte de odihna si de o atmosfera de poveste, exact ca in filme.

vei simti sub talpi nisip si scoici, si smocuri de iarba uscata, asa cum ii sta bine oricarei plaje virgine din lumea asta. Ce poate fi mai minunat decat sa fii doar tu, nisipul si vuietul valurilor cu spuma alba?

in zona plajei Corbu poti sa faci windsurfing sau scufundari, iar pescuitul sportiv pe Lacul Corbu este o adevarata desfatare pentru impatimitii acestui sport. Si tot pe lac poti sa admiri (cu ochiul liber sau cu binoclul) zborul pasarilor de o frumusete rara; pescarusii argintii, chira de balta, lopatarii, ratele cu ciuf si pelicanii se simt aici in largul lor si ofera turistilor adevarate spectacole aviatice si terestre.

poti sa fii “Flower-Power” si sa petreci cateva zile de vis cu rulota aproape de malul marii (intr-o zona oarecum ingradita), daca faci parte din aceasta categorie de turisti. Este bine sa stii insa ca zona este protejata (plajele sunt protejate de lege) si trebuie sa respecti natura daca vrei sa nu pleci acasa cu o amenda. Autoritatile sunt pe faza.

la Plaja Corbu vei intalni o plaja foarte lata si cu intrare lina in mare. Salbaticia zonei te invaluie si devine misterioasa la apus, cand linistea este mult mai deasa. Doar din cand in cand se mai aude zgomotul usor al unei pasari care indrazneste sa-ti disturbe linistea si gandurile.

apa cristalina a marii are un puternic efect de relaxare, oferindu-ti ocazia petrecerii unor adevarate momente de meditatie pe fasia de nisip.

plaja Corbu face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Astfel, este un important punct de plecare pentru excursiile organizate in Delta.

site-ul gipsy.ninja a realizat recent un Top al celor mai frumoase plaje salbatice din lume. Ei bine, Plaja Corbu ocupa un onorant loc patru, fiind considerata de catre autorii topului un “taram al pacii si serenitatii”.

Cum ajungi la Plaja Corbu?

Plaja Corbu se afla in apropierea comunei cu acelasi nume, pe care o vei intalni mergand cu masina spre Navodari, la o distanta de numai opt kilometri nord de Mamaia, una dintre cele mai agitate statiuni de pe litoralul romanesc. Din soseaua principala, drumul larg se transforma intr-unul ingust, marginit de lanuri de porumb si floarea-soarelui, printre ciulini si un nisip alb, ca un praf de zapada, care te conduce catre faleza.

Daca te hotarasti sa mergi la Plaja Corbu, este bine sa stii ca in zona nu exista niciun magazin, asa ca n-ar strica sa te aprovizionezi de acasa cu apa si de-ale gurii, ca sa nu fii nevoit sa-ti refuzi cateva ore de placere intr-un paradis salbatic pentru a te duce la cumparaturi in localitatile invecinate. Sau poti opta pentru o masa la cherhanalele din apropiere.

Distanta fata de Constanta este de 23 de kilometri, iar intre Navodari si comuna Corbu sunt numai 12 kilometri.

Pentru cazare, intra aici!