Principalele obiective turistice din Ungaria

Ungaria este o tara bogata atat in ceea ce priveste obiectivele turistice naturale, cat si cele istorice, culturale si arhitecturale. In topul celor mai cunoscute si atractive obiective se afla baile termale si castelele de pe teritoriul tarii. Daca ai in plan o excursie mai lunga in Ungaria si vrei sa vizitezi tot ceea ce se poate, echipa Travelminit iti prezinta care sunt locurile care n-ar trebui sa lipseasca din itinerariul tau.

Principalele locuri ce se afla pe harta turistica a Ungariei sunt:

  • Budapesta
  • Lacul Balaton
  • Szentendre
  • Eger
  • Szeged

Budapesta

Brian Kinney/Shutterstock.com

De departe cel mai vizitat oras al Ungariei este capitala tarii, cu peste 10 milioane de turisti anual. Situata in nordul tarii, in partea centrala, Budapesta este foarte accesibila pentru turistii romani. Fie ca alegi sa te deplasezi cu masina pana in oras, cu trenul sau sa mergi cu avionul, drumul pana in Budapesta merita toti banii.

Budapesta este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta urbane din Europa, aflandu-se adesea in topurile celor mai frumoase capitale europene. Principalul element turistic prezent in oras il reprezinta baile termale, numarul izvoarelor termale fiind de aproximativ 125 pe intreg teritoriul capitalei. Din aceste 125 de izvoare, cele cu proprietati remarcabile pentru imbunatatirea statii de sanatate au fost exploatate si s-au construit in jurul lor bai termale care au ajuns astazi faimoase in toata lumea. Cele mai cunoscute complexe termale din Budapesta sunt:

  • Baile termale Rudas
  • Baile termale Gellert
  • Baile termale Szechenyi
  • Baile termale Kiraly
  • Baile termale Lukacs

Ramura balneara prezenta in turismul maghiar nu reprezinta singurul motiv pentru care turistii aleg acest minunat oras ca destinatie de vacanta. In Budapesta se gasesc unele dintre cele mai frumoase castele, biserici si monumente  din Europa. Unul dintre ele este Castelul Buda – cunoscut si sub numele de Palatul Regal datorita familiilor regale care au locuit de-a lungul secolelor aici. Ridicata in anul 1265, cladirea a trecut prin numeroase lupte si starea ei s-a deteriorat considerabil pe parcursul anilor. Pentru a-i putea reda stralucirea de alta data, castelul s-a aflat intr-un continuu proces de renovare ce a durat pana in secolul al XX-lea. Astazi, castelul gazduieste in aripa de sud Muzeul de Istorie din Budapesta si poate fi vizitat in orice zi a saptamanii cu exceptia zilei de luni, de la ora 10:00 pana la 18:00.

Un alt obiectiv turistic important il reprezinta Podul Szechenyi, sau Podul cu Lanturi asa cum este cunoscut oriunde in Europa. Podul Szechenyi este o constructie impresionanta peste Dunare realizata de inginerul englez William Tierney Clark in 1839. Devenit simbol al orasului imediat dupa inaugurare, Podul Szechenyi a fost primul pod permanent construit din piatra care lega cele doua parti ale orasului – Buda si Pesta.


Descopera una dintre cele mai frumoase capitale europene intr-un sejur de neuitat. Cauta mai multe informatii despre unitatile de cazare din Budapesta disponibile pe Travelminit si alege-o pe cea potrivita nevoilor tale. Lista completa a hotelurilor si pensiunilor din capitala Ungariei poate fi consultata aici!


Lacul Balaton

andras_csontos/Shutterstock.com

La aproximativ 100 de kilometri distanta de capitala tarii, vei gasi cel mai mare lac din Ungaria inconjurat de numeroase asezari pitoresti. Deoarece Ungaria nu se bucura de iesire la mare in niciun colt al tarii, lacul Balaton a substituit aceasta lipsa din peisajul turistic, devenind atractia principala pe timp de vara a vecinilor maghiari.

Zona din jurul lacului Balaton este cunoscuta pentru productia de vin si, de asemenea, pentru mancarea traditionala delicioasa preparata in satele ce se afla in apropiere. Printre localitatile din vecinatate pe care le poti admira in timpul vizitei la Balaton se numara Szigliget, Balatonalmadi, Zamardi, Keszthely, Tihany, Heviz si Siofok.

Szentendre

trabantos/Shutterstock.com

Localitatea desprinsa parca din basme se afla in apropierea orasului Budapesta, in partea de nord a acestuia. Szentendre este cunoscut datorita cladirilor construite in stil baroc in jurul secolului al XVIII-lea care au reusit sa se pastreze intr-o stare excelenta pana in zilele noaste, cele mai interesante dintre ele fiind Biserica Ortodoxa Blagovestenska, Casa Rab Raby si cea a restaurantului Rab Raby.

Eger

posztos/Shutterstock.com

Unul dintre cele mai iubite orase maghiare, Eger este totodata si unul dintre cele mai bogate din punct de vedere istoric si cultural. Avand numeroase obiective turistice pe care le poti admira la pas plimbandu-te pe stradutele orasului, Eger este din ce in ce mai cautat de turistii straini care ajung pe meleagurile maghiare.

Nu doar numarul monumentelor este impresionant, ci si varietatea lor. In Eger gasesti castele impunatoare, biserici vechi de sute de ani, muzee care prezinta istoria tarii si un oras subteran. Desi pare usor sa le vizitezi pe toate intr-o zi, nu te sfatuim sa te grabesti. Ia-ti un ragaz de doua zile in care sa descoperi frumusetile orasului.


Te-ai hotarat sa ramai in Eger peste noapte, dar nu stii unde o sa te cazezi? Travelminit iti recomanda unitatile de cazare din acest link!


Szeged

belizar/Shutterstock.com

Esti in cautarea unui loc in care sa iti rasfeti papilele gustative? Szeged este alegerea ideala! Cel de-al treilea oras ca marime din Ungaria este cunoscut in intreg tinutul Ungariei ca fiind capitala gastronomiei maghiare. Fie ca vrei sa incerci un gulas facut ca la mama acasa sau un Kurtoskalacs cu diferite arome, Szeged este locul in care vei gasi cele mai bune preparate traditionale.