Revelion in Budapesta: 5 obiective turistice de neratat

melis/Shutterstock.com

Budapesta este una dintre cele mai vibrante destinatii de sarbatori. Budapesta isi asteapta si in acest an turistii cu o multime de petreceri tematice, preparate delicioase ale bucatariei internationale, concerte de tot felul si, bineinteles, croaziere pe Dunare. Daca si tu te-ai gandit sa petreci Revelionul in capitala Ungariei, iata ce trebuie sa vizitezi in perioada in care te afli acolo:

1. Piata Vorosmarty 

Kilometrul zero al distractiei in perioada sarbatorilor este cu siguranta in Piata Vorosmarty. Aici se organizeaza cel mai important targ de Craciun din oras si, totodata, una dintre cele mai populare petreceri in aer liber din Budapesta. Cum petrecerile se tin sub cerul instelat, este foarte indicat sa te echipezi corespunzator si anume cu manusi, fular si caciula intrucat temperaturile scad destul de mult in perioada aceasta a anului. Cat despre distractie, nu-ti face griji! In jurul orei 11:30 localnicii si turistii se strang deopotriva in piata si incep pregatirile pentru intampinarea noului an. Muzica tare, preparatele traditionale si voia buna nu vor lipsi din “meniu”, iar cireasa de pe tort va fi, asa cum probabil te asteptai, spectacolul cu artificii.

2. Baile Szechenyi 

Poate ca o baie fierbinte nu este tocmai ceea ce aveai nevoie inainte de Revelion, insa – crede-ne pe cuvant – nu exista loc mai inedit decat baile Szechenyi in care sa iti petreci seara de 30 decembrie. Petrecerea de la Szechenyi  este una dintre cele mai asteptate evenimente ale anului iar biletele se vand mereu ca “painea calda”. Daca vrei sa mai prinzi unul dintre ultimele bilete disponibile, ar fi bine sa te grabesti si sa iti rezervi un loc.

3. Podul cu lanturi

Una dintre cele mai importante atractii turistice din oras se transforma in noaptea de revelion intr-o adevarata scena pentru miile de localnici iesiti din casa pentru a sarbatori anul nou. Turistii si localnicii deopotriva ingana inmul national si se bucura de venirea unui nou an, an mai bogat si mai fericit decat cel precedent.

4. Dunarea

Dunarea reprezinta un simbol al orasului Budapesta intrucat fluviul european desparte capitala in doua parti distincte. Pe langa frumusetea autentica a acestui obiectiv natural, in perioada sarbatorilor Dunarea devine si mai atractiva si mai interesanta pentru turisti dintr-un simplu motiv: croazierele. Petrece trecerea dintre ani pe o barca in mijlocul Dunarii si lasa toate grijile la mal!

5. Palatul Parlamentului

Desi, spre deosebire de Romania, cladirea Palatului Parlamentului nu gazduieste nicio petrecere fastuoasa, nicio vizita in Budapesta nu este completa fara un tur al palatului. Chiar daca in zilele de sarbatoare tururile nu sunt organizate, inainte de anul nou sau la cateva zile distanta te poti bucura de o vizita in toata regula in cea mai faimoasa cladire din oras.

Descopera Budapesta in sezonul rece si lasa-te fermecat de frumusetea acestui oras. Chiar daca temperaturile coboara de cele mai mult ori cu mult sub 0 grade, efortul pe care il vei face merita din plin.

Rezerva acum pe www.travelminit.ro o camera pentru vacanta de Revelion si apuca-te deja de planificat. Sunt atatea petreceri si atat de putin timp la dispozitie!