Revelionul in Romania. Unde il putem petrece

Sursa foto: Boerescu/Shutterstock.com

Sfarsitul de an se apropie cu pasi repezi, iar tu si apropiatii tai sunteti din ce in ce mai stresati din cauza faptului ca inca nu ati gasit locatia potrivita pentru petrecerea Revelionului. Nu vreti sa parasiti Romania, insa va doriti totusi sa sarbatoriti ultima zi din an intr-o destinatie speciala, cu peisaje frumoase, unde sa aveti parte de zapada si de mancare traditionala.

Pentru a te ajuta sa economisesti timp cautand cele mai frumoase destinatii romanesti in care sa petreci noaptea dintre ani, am facut noi o lista cu cateva sugestii:

Maramures. Cu totii am auzit ca Maramuresul este una dintre cele mai pitoresti regiuni din tara noastra, avand peisaje de poveste in orice perioada a anului. Dar pentru a da crezare acestor spuse, trebuie sa te convingi cu proprii ochi! Asadar, indrazneste sa-ti faci bagajul si sa te pregatesti de un Revelion plin de traditii autentice romanesti, cu bucate alese, cu colindatori costumati si cu zapada din belsug! In plus, Maramuresul se lauda cu o sumedenie de atractii si obiective turistice interesante, cum ar fi Parcul National Muntii Rodnei, statiunile de ski Borsa, Suios, Cavnic si Izvoare, Cimitirul Vesel de la Sapanta si Manastirea Barsana. 

Atragatoare este si oferta variata de pensiuni si hoteluri din regiune. Mai multe detalii legate de ofertele de cazare de aici poti afla in acest link!

Brasov. Un Revelion petrecut la poalele Tampei, aproape de unele dintre cele mai bune statiuni de ski din tara, suna, cu siguranta, foarte bine! Cu un centru istoric medieval superb in care Piata Sfatului si Biserica Neagra sunt elementele cele mai de interes, Brasovul este considerat un loc de care te indragostesti de la prima vedere. Orasul este plin de localuri si restaurante cu meniuri speciale de Craciun si de Revelion, din care nu lipsesc sarmalutele, carnea la garnita si cozonacul. Ca sa nu mai pomenim ca frumoasa statiune Poiana Brasov se gaseste la doar o aruncatura de bat, asteptandu-si vizitatorii sa-i testeze partiile de ski.

Locuri de cazare in Brasov poti gasi in urmatorul link!

Sibiu. Sibiul adaposeste unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun din tara. Iar acest targ este deschis pana la finele anului, cand in Piata Mare se organizeaza un spectacol grandios de focuri de artificii. Turnul Sfatului si Podul Minciunilor sunt doar cateva dintre atractiile turistice pe care le poti vizita in sejurul tau in Sibiu. Bucura-te, de asemenea, de oferta culinara variata din restaurantele si localurile din oras, in special de bucatele traditionale cu influente germane si maghiare, printre care se numara gulasul si kurtos kalacs-ul (cozonacul secuiesc).

In oras si in imprejurimi se gasesc o sumedenie de pensiuni si hoteluri cu camere pentru toate gusturile si toate buzunarele. Pentru mai multe detalii, intra pe acest link!

Stana de Vale. Pitoreasca Stana de Vale este unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania in care sa petreci noaptea dintre ani. Izvorul Muntelui si Saritoarea Bohodei, cea mai mare cascada din tara noastra, precum si Pestera Meziad si Pestera Ursilor, ofera un plus de frumusete acestui loc de vis, care este, de altfel, numai bun pentru practicarea sporturilor de iarna.Hotelierii se intrec si aici in fel si fel de oferte de cazare, in special de Revelion! Pentru a fi sigur ca gasesti o camera buna la un pret cat mai mic, iti recomandam sa faci de acum o rezervare!