Romania in 100 de poze – partea a IV-a

antal tiberiu alexandru/Shutterstock.com

Ne-am propus ca primavara aceasta sa te facem sa te indragostesti de Romania. Ne-am propus sa iti reamintim ce peisaje frumoase avem in tara, ce oameni faini si primitori, ce monumente trebuie neaparat sa vizitezi, ce locuri ti-au scapat in vizitele tale locale si ce bucate delicioase pun romanii pe masa in toate colturile tarii.

Seria “Romania in 100 de poze” reprezinta un manifest pentru reintoarcerea la traditie si redescoperirea obiceiurilor romanesti. In cazul in care ai ratat primele parti, aici gasesti partea I, aici  partea a II-a si aici partea a III-a. Partea a IV-a din aceasta serie este dedicata muntilor de pe teritoriul tarii. Echipa Travelminit a facut o selectie cu cele mai frumoase si mai spectaculoase cadre surprinse in muntii romanesti.

61. Varful Moldoveanu

Porojnicu Stelian/Shutterstock.com

Varful Moldoveanu este cel mai inalt punct din Romania si este situat in Muntii Fagaras. Varful Moldoveanu nu este faimos numai datorita atitudinii sale, ci si a cadrelor naturale de vis care iti taie respiratia. Descopera si tu frumusetea Muntilor Fagaras primavara aceasta. Cauta pe Travelminit cele mai bune oferte de cazare. 

62. Lacul Petrimanu

Catalin Petolea/Shutterstock.com

Situat in judetul Valcea, inconjurat de masivii muntosi ce protejeaza zona, lacul Petrimanu este una dintre bijuteriile muntilor romanesti mai putin cunoscute. Daca ti se face dor de o drumetie, in zona poti sa descoperi Cheile Latoritei.

63. Peisaj din Muntii Bucegi

Ioana Catalina E/Shutterstock.com

Iarna, Muntii Bucegi parca imbraca o mantie alba, fina trimisa din tinuturile inghetate ale lumii. Zapada ce se asterne peste masivele muntoase de la noi din tara dau culoare oricarui peisaj si fac ca orice vizita in inima muntilor sa fie de neuitat.

64. Cheile Dobrogei

Cornel Constantin/Shutterstock.com

Chiar daca in Dobrogea muntii nu impresioneaza prin altitudine, frumusetile ascunse prin vaile dintre ei atrag turistii in vacanta ca un magnet. Daca n-ai nicio idee pentru weekend, iti recomandam o vizita la Cheile Dobrogei.

65. Cadru surprins in Bran, Transilvania

Gaspar Janos/Shutterstock.com

Credeai ca Bran este faimos doar pentru castelul omonim? Da o fuga prin satele de pe langa si ai sa vezi adevaratul potential turistic al zonei.

66. Bucovina, Romania

photosmatic/Shutterstock.com

In Bucovina timpul parca sta in loc. Traditiile sunt aceleasi ca acum sute de ani, oamenii sunt la fel de primitori si binevoitori, iar casele si ogradele lor parca sunt desprinse dintr-o alta lume. Venind de la oras catre inima Bucovinei o sa descoperi de unde se trage fericirea si longevitatea taranului roman. Fa o vizita Bucovinei si lasa-te purtat de toate emotiile ce le vei experimenta in zona asta plina de obiceiuri frumoase.

67. Drumetie in Muntii Bucegi

Gaspar Janos/Shutterstock.com

Mai frumos decat sa admiri toate peisajele astea superbe in poze este sa le descoperi cu toate simturile la fata locului. Nimic nu se compara cu o drumetie pe cararile inguste din inima muntilor.

68. Orasul Sibiu pazit de Muntii Carpati

Boerescu/Shutterstock.com

Despre Sibiu turistii spun atatea lucruri bune, incat n-am stii cu care sa incepem mai intai. E un oras curat, fain, ardelenesc, unde linistea si pacea domnesc de la rasarit pana la apus. Oamenii frumosi de aici fac ca orasul sa capete o culoare vibranta si o nota diferita fata de tot ceea ce gasesti prin jur. Rezerva aici cel putin o noapte intr-unul dintre hotelurile din Sibiu si descopera toate motivele pentru care turistii se indragostesc de acest oras.

69. Peisaj rustic

Gabriel MARIAN/Shutterstock.com

Turistii straini ne invideaza batranii care au ocazia sa locuiasca in casutele de lemn construite pe dealurile impadurite ale tarii noastre. Pentru ei, nimic nu este mai frumos decat sa se trezeasca in mijlocul naturii in fiecare dimineata si sa se bucure de toata intinderea verde ce se arata in fata ochilor; pacat ca noi am uitat sa mai apreciem asta.

70. Apus in Muntii Fagaras

Porojnicu Stelian/Shutterstock.com

Mentionam mai devreme ca cea mai buna metoda sa descoperi splendoarea naturii este sa te duci direct la ea acasa. Stim cu totii cat de romantic este un apus pe o plaja aproape goala alaturi de cel drag, dar oare se poate compara cu unul vazut din varful muntilor?

71. Muntii Ceahlau

Gaspar Janos/Shutterstock.com

Tot la capitolul experiente in inima naturii; norocosi sunt aceia care reusesc sa admire natura de deasupra muntilor si pot cuprinde cu privirea un magic intreg compus din toate elementele naturale ce se gasesc pe acest pamant.

72. Lacul Sfanta Ana

Gaspar Janos/Shutterstock.com

Ascuns de privirile curioase, sade lacul Ana pe meleagurile linistite transilvanene. Apa limpede a lacului, inconjurata de paduri dese, isi asteapta vizitatorii in fiecare zi.

73. Peisaj montan

Barsan ATTILA/Shutterstock.com

Iarna are farmecul ei cu siguranta si nimic nu se compara cu imaginile de poveste surprinse pe crestele muntilor in anotimpul rece. Totusi, partea buna la statiunile montane este ca daca nu te impaci bine cu frigul, te poti bucura de aceleasi peisaje – numai ca acum vor fi imbracate in verde si nu in alb – si in timpul unei zile insorite de primavara sau vara.

74. Muntii Apuseni

Mike Pellinni/Shutterstock.com

Nu poti sa zaresti luna plina in toata splendoarea din cauza cladirilor inalte din centrul orasului? Ia-ti rucsacul si admira luna din varful masivelor muntoase.

75. Holbav, Transilvania

Gaspar Janos/Shutterstock.com

Holbav este un mic sat din marea familie a satelor transilvanene care este definitia perfecta a unei destinatii de vis. Renunta macar pentru o saptamana la asfaltul incins si a blocurile inalte pentru ulitele din sat si casutele din lemn.

76. Rasarit in Ceahlau

Stock30/Shutterstock.com

Exista multe cadre superbe surprinse in muntii Ceahlau, dar cel de sus probabil ca le intrece pe toate.

77. Panorama surprinsa in mijlocul verii

Chumash Maxim/Shutterstock.com

Ce-i mai frumos decat o zi de vara? O zi de vara la munte. Ai aproape 100 de zile in vacanta de vara, fa-le sa conteze si descopera in fiecare zi un loc nou.

78. Rasarit in Muntii Rodnei

Stock30/Shutterstock.com

Si daca tot vorbeam de rasarituri spectaculoase, mai avem unul surprins in mijlocul muntilor Rodnei. Merita sa te trezesti devreme pentru o asemenea priveliste , nu-i asa?

79. Lacul Fantanele

antal tiberiu alexandru/Shutterstock.com

In judetul Cluj, in satul Rasca poti sa admiri unul dintre cele mai frumoase cadre naturale din nordul tarii. Cu muntii Gilau si Vladeasa de-o parte si de alta, lacul Fantanele isi asteapta cuminte vizitatorii.

80. Groapa Ruginoasa, Muntii Bihor

Tomasz Wozniak/Shutterstock.com

Situata pe teritoriul Parcului National Apuseni, Groapa Ruginoasa reprezinta o rapa imensa de 100 m adancime si aproape un kilometru latime. Peisajele inedite din zona aduc aici zi de zi pasionati de fotografie sau iubitori de natura.


Mai multe informatii despre ofertele zilei de pe Travelminit poti gasi pe urmatorul link!