Romania frumoasa: Descopera cele mai impresionante cascade ale tarii

Foto: Milos Batinic/Shutterstock.com

Plaiurile mioritice ascund mistere demne pentru ochii dornici sa le descopere, remarcandu-se prin zone verzi, coame muntoase, intinderi azurii de ape si… cascade, parca inspirate din basmele copilariei. Odata cu sezonul cald, natura reinvie, iar, alaturi de ea, fascinantele vietuitoare care completeaza un peisaj viu si plin de culoare.

Urca-te in tren sau incaleca bicicleta si cutreiera zonele unei Romanii magice:

1. Cascada Beusnita

In Parcul National Cheile Nerei, se dezvaluie un traseu prin padure, incarcat cu peisaje si descoperiri vesele, care te va purta direct la cascada Beusnita. Aceasta este compusa din trei caderi de apa, care, parca, intr-o simfonie perfecta, creeaza muzica naturii. Spectacolul de sunete si revarsari de apa se pravaleste peste o stanca seculara, imbracata parca voit in verdele crud al muschiului. Si cei mici vor fi incantati de experienta, cu atat mai mult cu cat traseul este unul accesibil.

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2GAz1t6

2. Cascada Cailor

Cascada Cailor din Borsa este cea mai mare din Romania, fiind situata la 1300 de metri altitudine in muntii Rodnei. Apa se pravaleste pornind dintr-un circ glaciar peste abruptul numit Podul Cailor, caderea acesteia fiind de 90 de metri. Se incadreaza tot in categoria traseelor lesne de parcurs, astfel ca va fi o placere sa strabati un decor natural dificil de surprins prin cuvinte.

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2IrvZnk

3. Cascada Vanturatoarea

Situata pe malul drept al Cernei, la 1000 de metri altitudine, Cascada Vanturatoarea ii provoaca pe cei curajosi sa parcurga un traseu de un nivel de dificultate mai mare, insa, ofera toate garantiile unor peisaje uluitoare. Fascinant este modul in care se produce caderea apei, fiind orientata pe vertical si izbindu-se de un prag, formand un val de siroaie cu multe curcubee. Pentru cei experimentati, traseul va dura 30 de minute, pornind din zona podului de la capatul Lacului 7 Izvoare.

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2D8k9LH

4. Cascada Voalul Miresei

Clujul gazduieste o alta cadere de apa extrem de apreciata de catre cei care au zarit-o, numeroase legende facandu-si loc in descrierea sa. Denumita si Cascada Rachitele, de la numele satului de care apartine, este compusa din suvoaie vijelioase care se pravalesc cu nesat intre Stancile Lespezi. Salbaticia si vegetatia care o inconjoara ofera privelisti graitoare pentru ceea ce inseamna frumusetile tarii. Scobiturile adanci ale cascadei asigura dispersia apei, dand impresia ca in cadere, aceasta se aseamana cu un voal.

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2uJGUqH