3 cascade din Romania pe care strainii se inghesuie sa le vada

Mai mici, mai mari, mai zgomotoase, mai melodioase, mai spectaculoase sau mai putin spectaculoase, cascadele din Romania reprezinta o adevarata opera de arta a naturii. Caderile de apa ce se gasesc pe teritoriul tarii infrumuseteaza tabloul schitat cu Muntii Carpati, Delta Dunarii si lacurile impresionante ce se gasesc la noi in Romania si formeaza un intreg spectaculos care atrage ca un magnet turistii straini.

Romania se mandreste cu unele dintre cele mai superbe peisaje naturale si cu o multime de obiective turistice cu care “Mama Natura” a inzestrat acestea meleaguri. De la varfurile atintite catre cer ale Muntilor Carpati, pana la splendoarea si unicitatea Deltei Dunarii, Romania surprinde fiecare strain ce paseste pe pamantul romanesc prin simplitate, autenticitate si ospitalitate. Desi nu sunt atat de mult promovate in afara granitelor tarii, monumentele naturale ce se gasesc pe teritoriul Romaniei sunt extrem de cautate de catre turistii straini care fie descopera in presa online despre aceste minuni ale naturii fie le viziteaza la recomandarile celor care au fost deja in Romania. Oricare ar fi metoda prin care reusesc sa se informeze cu privire la obiectivele turistice naturale din Romania, un lucru e sigur: dupa ce viziteaza Romania pentru prima data, majoritatea isi planifica deja urmatoarea vizita pe meleagurile noastre.

Curios sa vezi despre ce locatii este vorba?

1. Cascada Cailor

Mikadun/Shutterstock.com

Maramuresul e clar unul dintre acele locuri de care n-ai cum sa nu te indragostesti. Acest lucru il simt pe pielea lor miile de turisti care aleg sa viziteze nordul tarii. Nu numai ca au ocazia sa ia contact cu obieceiurile si traditiile romanesti, dar reusesc sa descopere si unele dintre cele mai frumoase obiective turistice ale tarii. Printre cele mai importante atractii turistice din zona se afla si Cascada Cailor, cea mai inalta cascada din Romania. Caderea spectaculoasa de apa masoara nici mai mult, nici mai putin de 90 de metri. Pe langa acest aspect, Cascada Cailor se diferentiaza de alte caderi de apa prin peisajul incredibil de frumos ce o inrameaza.

Afla mai multe: Ce sa facem la Cascada Cailor si statiunea turistica Borsa?

2. Cascada Urlatoarea

Hurghea Constanti/Shutterstock.com

*Sursa foto:  Hurghea Constanti/Shutterstock.com

Cascada Urlatoarea este unul dintre obiectivele naturale preferate ale strainilor care ajung la noi in tara, deoarece este situata intr-o zona intens cautata de acestia. La numai cativa kilometri de centrul orasului Busteni, Cascada Urlatoarea este extrem de accesibila si pe langa caderea de apa in sine vei avea ocazia sa admiri si peisajele superbe din jur.

Afla mai multe: Cascada Urlatoarea – Locul din Romania unde poti sa mergi pe apa

3. Cascada Bigar

Cristian Balate/Shutterstock.com

Nu puteam sa incheiem acest top fara sa mentionam cea mai populara cascada la nivel mondial din tara noastra. Cascada Bigar a fost declarata cea mai frumoasa cascada din lume de mai multe publicatii online si de atunci a devenit una dintre cele mai cautate locatii din Romania.

Afla mai multe: Bigar, cascada care a uimit intreaga lume

Descopera cele mai frumoase locuri din Romania cu ajutorul Travelminit. Cauta cele mai bune locuri de cazare pe www.travelminit.ro si bucura-te de o vacanta de poveste pe meleagurile romanesti.