Satele Romaniei: 4 destinatii perfecte pentru sarbatoarea Pastelui

Foto: Dejan Gospodarek/Shutterstock.com

Febra sarbatorilor Pascale ne cuprinde treptat, facandu-ne dornici sa marcam aceasta perioada prin activitati care ne fac fericiti, alaturi de familie si prieteni. Exista cateva regiuni din tara unde Pastele este sarbatorit prin traditii si obiceiuri pastrate cu sfintenie de secole, fiind momentul perfect sa organizezi o escapada in mijlocul lor.

Iata 4 sate din Romania unde atmosfera de sarbatoare te va invalui la orice pas:

1. Viscri

Peisajele pitoresti, rupte de modernitatea si de cromatica terna a marilor orase, arhitectura modesta si multicolora a caselor, precum si simplitatea si bunavointa localnicilor transforma Viscri intr-o destinatie ideala pentru aceasta perioada de reinnoire si recunostinta. In plus, aerul curat, linistea revelatoare si preparatele culinare de Paste iti vor asigura rasfatul binemeritat si te vor face sa apreciezi frumusetea si ospitalitatea Romaniei.

Rezerva-ti cazare: https://bit.ly/2ImhEIK

2. Sucevita

Sucevita este unul dintre cele mai expresive sate din Bucovina, in ceea ce priveste culoarea locala si mestesugurile stravechi. Astfel ca, vei fi incantat de indeletnicirile localnicilor care stapanesc arta incondeiatului oualor, a tesutului la razboi, a sculptatului in lemn si a picturii pe sticla. Mai mult, in zona regasesti Manastirea Sucevita, casa memoriala “Iraclie Porumbescu”, Muzeul Etnografic si Muzeul Manastirii.

Rezerva-ti cazare: https://bit.ly/2IlmbLA

3. Ruginoasa

Iasiul se poate mandri cu numeroase sate incantatoare si bijuterii arhitecturale, unul dintre acestea fiind Ruginoasa. Merindele traditionale iti vor incanta simturile, astfel ca te vei delecta cu pastrama, carnati, ceapa verde, branzeturi, nelipsitele sarmale si pasca traditionala. Apoi, fii curios si viziteaza monumentele istorice ale zonei, precum: ruinele hanului de la Ruginoasa, Ansamblul Palatul lui Alexandru Ioan Cuza, format din Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, parcul, turnurile si memorialul funerar.

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2pYrEAx

4. Crisan

Strabatand frumusetea labirintului de ape, pe bratul Sulina, vei regasi satul Crisan, botezat de unii “raiul din mijlocul raiului”. Vietuitoarele Deltei iti vor fura privirea oriunde vei pasi, iar trilul zburatoarelor va fi singurul zgomot care va strapunge linistea zonei. Aici te poti delecta cu o sesiune de pescuit sau de birdwatching, poti lua calea valurilor intr-o plimbare cu barca si, desigur, vei marca sarbatorile prin preparate culinare specifice, gatite dupa retete pastrate din generatie in generatie.

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2pZDMBn