Targurile de Craciun care se deschid in Romania in 2019

Sursa foto: Boerescu/Shutterstock.com

Craciunul este sarbatoarea favorita a romanilor. Atmosfera calda din sanul familiei, cadourile, bradul, sarmalele, cozonacul si zilele libere sunt ingredientele perfecte pentru amintiri de neutati. In ultimii ani, pe lista ingredientelor a mai intrat un element: targul de Craciun.

Desi foarte multi romani aleg sa descopere targurile de sarbatori din Viena, Praga sau Budapesta, orasele din Romania pot oferi si ele targuri impresionante.

Ce poti face la un targ de Craciun?

De regula, targul de Craciun este un loc de poveste, amenajat cu multe luminite, brazi, personaje biblice, toate in prezenta lui Mos Craciun. Cei care aleg sa isi petreaca timpul aici se pot bucura de concerte, tarabe cu bunatati si tot felul de activitati precum patinajul.

Care sunt cele mai mari targuri de Craciun care se deschid in Romania in 2019?

1. Targul din Sibiu. Primul an in care s-a organizat targul de Craciun din Sibiu a fost 2007, atunci cand orasul ardelenesc era capitala culturala a Europei.Targul de Craciun din Sibiu a fost primul de acest fel din Romania si a inceput cu 38 de casute frumos aranjate in Piata Mica a orasului. 12 ani mai tarziu targul a ajuns sa fie cunoscut la nivel international si reuseste sa atraga zeci de mii de oameni. Acestia sunt atrasi de mirosul de vin fiert, de colinde, mancaruri traditionale si o multime de surprize organizate an de an. In 2019, targul din Sibiu se va deschide in 16 Noiembrie.

2. Targul din Cluj Napoca. Capitala Ardealului ofera si ea un targ deosebit de frumos, care se regaseste in multe topuri cu cele mai frumoase targuri din Europa. Alaturi de Electric Castle sau Untold, acest targ defineste personalitatea Clujului. Aici poti gasi o multime de casute cu bunatati, workshop-uri culinare, teatre, concerte si povesti la gura sobei. Targul este organizat incepand cu 24 Noiembrie 2019.

3. Targul din Timisoara. Cei care locuiesc in Vestul tarii se pot bucura, de asemenea, de un targ de Craciun foarte frumos organizat in Piata Victoriei. In fiecare an zona este transformata intr-un loc de poveste, in care elementul central este bradul de 13 metri inaltime. Partea culinara este si aici foarte atractiva: kurtos colaci, alune de padure si migdale prajite sau turte cu branza dulce, toate te vor atrage cu aromele sale. Spre deosebire de Cluj si Sibiu, in Timisoara targul va fi organizat incepand cu 1 Decembrie 2019.

4. Targul din Bucuresti. De pe lista nu putea lipsi capitala, unde de ceva vreme se organizeaza mai multe targuri. Cel mai mare este cel din piata Constitutiei, unde lumineaza peste 5 milioane de beculete, sunt deschise sute de casute cu bunatati si sunt organizate zi de zi concerte, piesse de teatru si tot felul de workshop-uri de arta.

Un alt targ foarte popular in Bucuresti se organizeaza la Piata Universitatii. De regula, cele doua targuri se deschid incepand cu data de 30 noiembrie.

Daca  vrei sa faci un tur al targurilor din Romania, lista poate sa contina si targul din Brasov, Oradea, Piatra Neamt sau Iasi. Cu siguranta, vei descoperi farmecul fiecaruia si te vei bucura din plin de fiecare moment. Nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste locul in care vei sta. Hotelguru.ro iti ofera zeci de oferte de cazare in fiecare oras cu targuri de Craciun, in asa fel incat sa te bucuri din plin de sarbatoarea invernala.