Top 10 cazări pe care să nu le ratezi vara asta

Vara ți se face așa un chef de ducă. Dacă lucrezi de la birou, stai cu gândul doar la weekenduri, iar dacă ești norocos și poți lucra de la distanță, cu siguranță o să alegi o pensiune cu piscină. Indiferent de context, vara este anotimpul călătoriilor. Tocmai de aceea, Travelminit îți prezintă 10 cazări avantajoase, numai bune pentru a-ți petrece concediul, escapadele de weekend și zilele remote.

1) Hotel Best Western Plus Lido Timișoara: 

Timișoara sau Castrum Temesiense, cum o numeau romanii, nu numai că este un oraș istoric și universitar, dar a și fost numit Capitala Europeană a Culturii din 2021. Dacă îți dorești să vizitezi Timișoara pentru că freamătă de viață, de tinerețe și în care orice colțișor ascunde o terasă chic, Travelminit îți recomandă să te cazezi Hotel Best Western Plus Lido****.

Fiind un hotel de 4 stele, extrem de tehnologizat și axat pe clienții din zona de business, te vei bucura de cele mai bune condiții. După o zi încărcată de întâlniri, sau în care ai vrut să cucerești la pas oarșul, te poți relaxa în superba piscină de la terasa ultimului etaj, ori poate chiar din jacuzzi. Totul este gândit pentru confortul tău, hotelul fiind potrivit atât pentru turiștii care vor să se distreze, cât și pentru cei care călătoresc în interes de serviciu. Mai mut de atât, dacă vrei să-ți aduci echipa într-un team building memorabil, ia în calcul că Hotel Best Western Plus Lido are 4 săli de conferință, cu o capacitate între 20 și 300 de locuri. Un alt punct forte este restaurantul, care are o terasă foarte cochetă, dar te invităm să descoperi toate astea singur.

2) Boutique Vila Paradis Deva: 

Poate că nu te-ai gândit până acum să vizitezi orașul Deva, pentru că Brașov sau Sighișoara sună mai atractiv, dar crede-ne pe cuvânt Deva este o destinație de weekend perfectă. Știai că aici se află singura stradă din țară dedicată gimnastelor olimpice? Se numește Aleea Campioanelor și înfățișează cu statui de bronz cele mai importante gimnaste care au reprezentat de-a lungul timpului România. Tot în Deva mai poți vizita și Statuia lui Decebal, frumoasa biserică ”Adormirea Maicii Domnului” și, nu în utlimul rând, Cetatea Devei.

Dacă te-am convins, intră pe www.travelminit.ro și rezervă-ți o cameră la pensiunea Boutique Vila Paradis, amenajată într-un stil franțuzesc, extrem de cochet. Camerele sunt decorate într-o manieră intimă și romantică, oferind, în același timp, confortul și căldura atmosferei de acasă. Și restaurantul hotelului emană eleganță, interiorul fiind inspirat de porturile mediteraneene. Piesele cu aspect vintage, ce amintesc de vechea tradiție a vapoarelor, a călătoriilor pe mare, oferă un aer tonic de vacanță. Un alt mare plus al hotelului este faptul că are parcare proprie. Vila Paradis vă va oferi un ambient elegant și confortabil pe tot parcursul sejurului. Calitatea dotărilor, amenajarea interioară deosebită și promptitudinea serviciilor fac ca Vila Paradis să vă poată garanta un concediu perfect.

3) Central Park Hotel Sighișoara:

Sighișoara este locul poveștilor. Străduțele înguste, pietruite, clădirile istorice și atmosfera medievală te fac parte a poveștilor cu prințese, cavaleri și de ce nu, dragoni. Dacă îți este dor să te fotografiezi prin Cetate, să vizitezi Turnul cu Ceas sau pur și simplu vrei să mergi la o vânătoare de suveniruri, întoarce-te în Sighișoara.

Echipa Traveminit îți recomandă să te cazezi chiar în centrul orașului, la Central Park Hotel. De aici vei avea o priveliște superbă chiar spre Turnul cu Ceas și Cetatea Medievală. Odată ce îi vei trece pragul vei simți că intri într-un portal de timp, deoarece boutique hotelul se află într-o clădire neo-clasică de sec. XIX, restaurată. Mai mult de atât, pereții sunt decorați cu tablouri originale ale unor cunoscuți pictori români și străini. Final touch-ul acestei splendide locații de vacanță este restaurantul, care îți oferă preparate din rețete internaționale și tradiționale, dar și o impresionantă selecție de vinuri românești, de cea mai bună calitate, provenite din 14 podgorii. La Central Park Hotel Sighișoara vei fi întâmpinat de artă, istorie și rafinament.

4) Hotel Metropolis Bistrița:

Bistrița este un oraș neașteptat de ofertant din punct de vedere turistic. Atât reședința de județ, cât și împrejurimile ascund numeroase obiective care merită vizitate, fie că vorbim de cele urbane, precum Biserica Evanghelică Luterană, sau de cele naturale, precum Parcul Național Munții Rodnei. Poate nu știai, dar în Bistrița se află cel mai înalt turn medieval din România, turnul Bisericii Evanghelice, care atinge 75 m. În imediata apropiere se află Ansamblul Șugălete sau Galeria cu Arcade, după cum i se mai spune. Acesta este cel mai important ansamblu architectural urban medieval din Transilvania. Casele de aici au fost construite încă din sec. XIV până în sec. XIX, conservând astfel un stil arhitectural gotic și renascentist.

Ca să ai timp să descoperi toate aceste locuri frumoase, echipa Travelminit îți recomandă să te cazezi la Hotel Metropolis Bistrița, situat în centrul orașului, în imediata apropiere a Bisericii Evanghelice. După o zi lungă de vizitat te vei putea relaxa la piscina interioară sau într-o cadă cu hidromasaj. Și iubitorii de saună vor pleca satisfăcuți de acest hotel. De asemenea, sala de sport este încăpătoare și foarte bine dotată cu aparate. La toate acestea vei avea access gratuit. Hotelul este prevăzut și cu o sală de conferințe fiind o locație potrivită și pentru team building-uri. Punctul forte al Hotel Metropolis Bistrița este însă faptul că deține inclusiv o sală de cinema privată. Ce poți să-ți dorești mai mult de la un concediu?

5)      Pensiunea Várdomb Miercurea Ciuc: 

Miercurea Ciuc este o destinație care merită vizitată măcar o dată în viață. Centrul orașului este pietonal și cochet, are un aer boem și este plin de magazine și terase. Foarte aproape de centru se află și Cetatea Miko, un obiectiv foarte frumos amenajat. La marginea orașului se află una din cele mai frumoase biserici catolice, Mănăstirea Șumuleu Ciuc. Aici se fac numeroase pelerinaje, iar în preajma sărbătorilor, atmosfera de aici este de-a dreptul spectaculoasă. Că tot vorbim de sărbători, pe timp de iarnă trebuie să mergi să te distrezi pe cea mai lungă pârtie de bob din țară, pârtia de la Ski Gyimes. Desigur că aici poți și să schiezi.

Ca să te bucuri de toate acestea Travelminit îți recomandă să petreci ceva timp de calitate împreună cu prietenii și familia, la Pensiunea Várdomb Miercurea Ciuc. Amplasată într-un colțișor liniștit de natură, această locație garantează odihnă și relaxare, deconectare de agitația orașului. Deși se află la numai 3 km de Miercurea Ciuc, în jurul pensiunii poți organiza drumeții și chiar trasee montane în Munții Ciucului.

6)  Pensiunea Element Alba Iulia: 

Alba Iulia este un must al destinațiilor turistice atât din punct de vedere architectural, cât și istoric.

Travelminit îți recomandă să te cazezi în Alba Iulia la Pensiunea Element****, locație care se aseamănă foarte mult cu stilul regăsit în metropolele europene. Este amplasată chiar lângă cetatea Alba Carolina și în apropierea celor mai importante atracții turistice din zonă. Un atu al acestei cazări este grădina verde și intimă. Pensiunea are atât sală de conferințe, cât și parcare proprie.

7)  Pensiunea La Moară**** Fundu Moldovei

Pensiunea La Moară este cazarea ideală pentru cei care caută relaxare în natură. Dacă te cazezi aici, vei putea merge schi (are loc de depozitare special al echipamentului), te vei putea plimba cu bicicletele puse la dispoziție de locație sau vei putea face drumeții în zonă. Alte facilități pe care pensiunea le oferă sunt spațiul de joacă pentru copii, parcarea proprie sau centrul de afaceri, în cazul în care te gândești să îți organizezi aici team building-ul.  

8)  Pensiunea Grădinile Romane Chirițeni: 

Chiar pe malul Lacului Izvorul Muntelui, între orașul Bicaz și Poiana Teiului, se află frumoasa Pensiune Grădinile Romane. Camerele de 5 stele foarte spațioase și restaurantul unde te vei putea bucura de un festin culinar te vor face să te simți ca un adevărat împărat roman, acesta fiind și conceptul principal al hotelului. În incinta pensiunii se pot practica foarte multe activități precum tirul cu arcul, badmintonul, voleiul, canoe, șah sau cititul în frumoasa lor bibliotecă. În cazul în care te pregătești de un eveniment și cauți un spațiu special, poți veni cu prietenii sau echipa ta la Pensiunea Grădinile Romane, care are  atât săli de evenimente, cât și de petreceri. Contracost se poate beneficia și de servicii de babysitting.

9)      Pensiunea Casa Tisaru**** Lepșa: 

Dacă îți este dor de un weekend cu prietenii în care să te relaxezi, să te bucuri de natură și să mănânci mult și bine într-o atmosferă rustică, Travelminit îți recomandă Pensiunea Casa Tisaru din Lepșa. La finalul zilei, după o cină copioasă cu preparate la grătar, sarmale, tochitură, pastramă de oaie, ardei umpluți, papanași moldovenești și multe altele, poți profita de sala de sport, de masa de tenis ori de terenul de tenis de câmp. În plus, pentru sănătatea ta, ar trebui să nu ratezi nici sauna finlandeză pe care pensiunea o pune la dispoziie.

10)   Hotel Perla Lacu Sărat: 

Hotel Perla este situat într-o splendidă locație de lacuri balneare din Câmpia Brăilei. Aici poți profita de numeroase tratamente precum kinetoterapie, fizioterapie, masaje terapeutice, împachetări cu parafină, magnetoterapie, băi de nămol și multe altele. Dacă nu suferi de vreo afecțiune și ai venit numai ca să te relaxezi, poți profita de zona de wellness care oferă piscină cu apă sărată, sauna uscată, sală de fitness și tratamente balneare. Trebuie menționat faptul că acaestă locație are niște reguli de prevenție Covid-19 foarte bine puse la punct, oferind siguranță clienților săi.   

*Articol sponsorizat