Top 3 destinații romantice din România

Te-ai gândit până acum că România poate fi un loc foarte romantic? Atât datorită oamenilor, cât și datorită peisajelor frumoase, această țară îți poate oferi ingredientele ideale de care ai nevoie pentru o escapadă de câteva zile alături de persoana iubită. Ca să fiți doar voi doi și să vă bucurați de luminile romantice ale unor priveliști de neuitat, Travelminit a selectat pentru tine câteva destinații din România în care să plecați doar voi doi.

Zabola Estate

Situat în satul Zăbala din județul Covasna, Zabola Estate este locul ideal în care un cuplu de tineri poate petrece câteva zile de răsfăț. Acest resort este amplasat într-o locație superbă, în inima naturii, ferită de agitație și cotidian. Romanticii vor aprecia cu siguranță conceptul acestui hotel care oferă o experiență rurală de început de secol. Zabola Estate pune la dispoziție cinema privat, o grădină peisagistică englezească, 2 lacuri, 4 iazuri, pavilioane, terase, o saună în pădure, călărie, hambare, drumeții și trasee. Întreaga proprietate se întinde pe crestele și prin pădurile munților Carpați. Dacă vrei să-i faci o surpriză persoanei iubite, alege una din cele trei case de pe moșie sau pe cea din Moșiile Forestiere (Cabana de vânătoare „Dobrica”). Acestea datează din secolele XVIII, XIX și XX, dar oferă cel mai ridicat grad de confort. Aici, romantismul este asigurat.

Sighișoara

Sighișoara sau ”Perla Medievală a României” este un loc ideal în care să mergi alături de cel/cea drag/ă. Străduțele înguste, pietruite, clădirile istorice și atmosfera de cetate de sec. XIV te vor transporta într-o lume a poveștilor de dragoste, cu prinți și prințese. Culorile acestui oraș, în lumina felinarelor, fac din Sighișoara cadrul romantic perfect. Dacă vrei să-ți impresionezi perechea, arată-i priveliștea din Turnul cu Ceas și apoi invit-o la un pahar de vin la una dintre terasele de pe străduțele medievale. Acest loc are o magie aparte, care vă va face să călătoriți în trecut, în vremea când, de dragul iubirii, se dădeau războaie și tot de dragul ei se împăcau regate. Ce poate fi mai romantic de atât. Ca să înțelegi mai bine povestea locului trebuie să asculți mici istorioare despre tradiția, viaţa social-economică și geografia locului, în timp ce admiri cele mai importante clădiri monument: Turnul cu Ceas (simbolul Sighişoarei), Biserica Mănăstirii, Casa cu Şindrilă, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Veneţiană, Strada Şcolii, Scara Şcolarilor, Biserica din Deal, dar și turnurile și bastioanele rămase în picioare până în zilele noastre.  

Descoperă unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat ale României, Sibiul.

Valea Vaserului

Valea Vaserului este cunoscută, în primul rând, datorită plimbărilor cu Mocănița printre păduri înalte, neatinse de om, de-a lungul râului Vaser. Dacă vreți să vizitați în cuplu această zonă frumoasă, Travelminit vă invită la un traseu cu singurul tren cu locomotivă cu aburi din Europa rămas încă în funcţiune. Traseul complet al căii ferate forestiere Valea Vaserului are 60 de km și este accesibil în principal pentru transportul lemnelor. Există, totuși, și curse regulate cu drezine ce te pot ajuta să te bucuri de farmecul local. Valea Vaserului este o zonă superbă din Maramureș, care se situează între Vişeul de Sus și staţia terminală Comanu. Aceasta este cunoscută pentru pădurile sălbatice care, de altfel, sunt protejate la nivel european, pentru cele 85 de izvoare minerale, barajul de la Măcârlău, iazul minier Novăţ, cabanele de vânătoare Valea Babii şi Novăţ, urmele fostului spital militar folosit în cel de-Al doilea Război Mondial, bisericuţa de lemn şi cimitirul german de la Făina. 


Oamenii speciali din viața noastră merită momente speciale. Dacă încă nu te-ai decis unde să-ți duci perechea într-un concediu romantic intră pe www.travelminit.ro și caută acolo locul care te inspiră cel mai mult.,