Top 5 conace din Transilvania

Camera de la Conacul Kalnoky

Transilvania s-a facut remarcata prin frumusetea peisajelor pitoresti, oraselor cochete si castelelor medievale. Dar mai exista ceva ce merita atentie atunci cand vine vorba de turismul in Transilvania, in special de agroturism: casele istorice si conacele boieresti! Cu un design deosebit si cu traditii si povesti interesante, conacele au fost inceput sa fie din ce in ce mai populare in itinerariile de calatorie ale strainilor dornici sa petreaca un sejur in Transilvania. Cele mai multe dintre ele sunt situate in locatii de basm si au farmecul vechilor case romanesti (multe fiind construite in stil arhitectural neoromanesc), pastreaza obiceiurile si traditiile locale stramosesti si ofera clientilor mancare traditionala.

Iata 5 conace superbe din Transilvania, de care te vei indragosti:

Conacul Ambient, Cristian. Situat foarte aproape de municipiul Brasov, in localitatea Cristian, unde inca se fac remarcate istoria si traditia mestesugurilor sasesti, Conacul Ambient imbina intr-un mod armonios elementele moderne cu stilul traditional. Cu o sala generoasa de oaspeti si cu 10 camere pentru relaxare si odihna, unde designul interior compus din lemn masiv si catifea duce cu gandul la boierii din trecut, acest conac este locul ideal in care sa te cazezi atunci cand iti doresti un sejur linistit, departe de agitatia oraselor sau cand vrei sa fii cat mai aproape de atractiile principale din zona, cum ar fi cetatea Rasnov, castelul Bran si statiunea Poiana Brasov.

Pentru a rezerva o camera in Conacul Ambient, intra pe acest link: http://bit.ly/2ApHYkf

Conacul Apafi, Malancrav. Gratie unui ONG romano-britanic ce si-a impus sa ajute comunitatile traditionale rurale din regiunea Transilvaniei, Conacul Apafi, parte din proiectele fundatiei Mihai Eminescu Trust, a devenit in ultimii ani o atractie turistica foarte populara pentru cei in cautarea unui loc de cazare deosebit, intr-un cadru natural de poveste. Conacul are in spate o istorie tare interesanta. A fost construit acum cateva secole, de principele Mihaly Apafi, fost guvernator al Transilvaniei, care si-a dorit acest conac ca resedinta de familie. In anul 1920, conacul este vandut bisericii si comunitatii luterane din Malancrav, dupa ce anterior ajunge pe mainile unui taran sarac, iar din 1947 pana in 1989, este confiscat abuziv de comunisti si utilizat pentru a gazdui caminul cultural din sat.

In 1993, conacul intra in atentia printului Charles, iar din 2002, acesta este revendicat de comunitatea luterana, pe care o cumpara cu 5000 de lire.

De la revendicare, cand ajunsese o ruina, pana in prezent, conacul a tot fost restaurat, iar astazi se poate lauda ca fiind unul dintre cele mai atractive case istorice din Transilvania, fiind compus din 4 camere, un living incapator, o biblioteca vasta, 2 terase superbe si o gradina inflorita.

Casa de oaspeti Kalnoky, Miclosoara. Principala atractie a localitatii Miclosoara din judetul Covasna, conacul a fost construit de contele maghiar Kalnoky pe un domeniu mai vechi al familiei sale. Amenajata cu un mobilier autentic traditional realmente impresionant, casa de oaspeti este o adevarata incantare pentru vizitatori, in special pentru cei pasionati de mestesugurile transilvanene taranesti si de obiceiurile si cultura locala.

Pentru a rezerva o camera in Casa de oaspeti Kalnoky, intra pe acest link: http://bit.ly/2Pg1Nmb

Conacul Viscri, Viscri. Localitatea Viscri din judetul Brasov se bucura de o popularitate ce a depasit granitele tarii, ajungand tocmai pana in Palatul Buckingham. Este satul in care printul Charles adora sa isi petreaca vacantele, un loc de o frumusete rapitoare, cu o comunitate de oameni prietenosi si gospodari si cu o biserica fortificata inclusa in lista monumentelor UNESCO. Cel mai bun loc de cazare de aici este, cu siguranta, conacul Viscri, unde designul interior pastreaza elementele traditionale sasesti, iar vizitatorii se simt intotdeauna bineveniti.

Conacul Maria Theresa, Orlat. Situat in localitatea Orlat din judetul Sibiu, conacul Maria Theresa ofera vizitatorilor sai un sejur magic, intr-un décor desprins parca din vremurile de demult, cu mobilier rustic ce pastreaza simbolurile locale. Este o pensiune de 5 margarete, cu 18 camere si 2 piscine, in care oaspetii se simt ca acasa, platind un pret mai mult decat satisfacator.