Top 5 locuri din Romania pe care sa le vizitezi toamna

Sursa foto: Mikadun/Shutterstock.com

Romania este o tara cu adevarat impresionanta prin traditii, peisaje, mancaruri si oameni. Una dintre cele mai bune perioade pentru incepe un tur prin tara este toamna, iar motivele sunt cat se poate de convingatoare:

  • Natura este foarte colorata;
  • Bogatia culinara este extrem e mare;
  • Indiferent care este obiectivul turistic pe care il vizezi, nu este aglomerat, pentru ca a trecut perioada concediilor.

Care sunt cele mai frumoase 5 locuri, numai bune de vizitat toamna?

Daca esti convins ca merita sa te plimbi prin tara in aceasta perioada, ramane sa iti alegi destinatiile turistice. Din fericire, ai de unde alege. Noi am ales un top 5 locuri pe care le poti vizita in acest anotimp si care iti vor oferi, fara doar si poate, momente memorabile.

Lacul Colibita

Este o destinatie turistica cu peisaje de basm, care a castigat o popularitate destul de mare in ultimii ani. Situat la poalele muntilor Calimani, uimeste prin frumusetea sa salbatica si prin numeroasele legende. Toate legenele care se invart in jurul lacului capata un farmec aparte in perioada toamnei, atunci cand peisajul ofera tot ceea ce are mai frumos. Acest lac se remarca prin ape cu proprietati curative dar si printr-un sat inundat pentru a se putea transforma valea in lac de acumulare. 

Cazanele Dunarii

Cazanele sapate de Dunare in munti sunt extrem de spectaculoase in orice anotimp. Toamna, atunci cand vesmintele Pamantului sunt multicolore, spectacolul este ult mai atractiv. O plimbare cu barca prin cazane poate sa dezvaluie foarte multe lucruri minunate, atat de ti p natural, cat si antropic. Aici se gaseste chipul lui Decebal, sculptat in stanca si tot aici se afla Manastirea Marconia si Pesterile Veterani si Ponicova.

Valea Vaserului

Nu exista o perioada mai buna pentru a te plimba pe ultima cale ferata forestiera cu abur din tara, decat toamna. Mocanita care trece pe Valea Vaserului, pornind de la Viseul de Sus, este una dintre cele mai importante bogatii ale Romaniei din punct de vedere cultural. Vei descoperi foarte multe peisaje deosebite si traditii maramuresene ce au capacitatea de a impresiona. Nu doar Mocanita merita vizitata, ci intreaga zona a Maramuresului, unde traditiile sunt foarte bine pastrate iar oamenii te intampina cu caldura si cu delicii care mai de care mai interesante.

Lacul Rosu

Dupa prabusirea unui versant in anul 1838, s-a format Lacul Rosu. Aflat la poalele Muntelui Hasmasu Mare, lacul pregateste pentru orice turist o portie sanatoasa de aer curat. Desi culoarea reala a lacului nu este rosu, vegetatia din jurul sau este colorata in extrem de multe nuante de verde, galben, portocaliu si rosu, facand din toamna un anotimp numai bun de fotografiat.

Delta Dunarii

 Cei care au apucat sa viziteze Delta Dunarii in lunile Septembrie, Octombrie si Noiembrie, pot sa confirme faptul ca nu exista nimic care sa se compare cu o plimbare pe canalele Deltei in aceasta perioada. Pasarile care se pregatesc pentru migratie, vegetatia care capata culori care mai de care mai placute si unditele pescarilor, care pot fi aruncate in voie in cautarea pestelui, creeaza un peisaj de vis.

Pe langa toate aceste recomandari, Romania are zeci sau chiar sute de alte destinatii in care toamna deseneaza tablouri cu o mana de artist desavarsit. Tocmai de aceea, este bine sa pui un deget pe harta si sa descoperi urmatorul loc din tara pe care sa il pastrezi in suflet pentru totdeauna.