Top cele mai frumoase locuri de văzut în Maramureș

Dacă ești în căutarea uneia destinații cu adevărat fermecătoare, neatinsă de trecerea timpului, un sejur în pitorescul Maramureș este exact ceea ce ai nevoie. Această regiune este cunoscută pentru peisajele sale montane spectaculoase, satele tradiționale bine conservate, bisericile de lemn unice în lume și moștenirea sa culturală bogată, printre multe alte aspecte, care au vrăjit turiștii de pretutindeni. În continuare, îți prezentăm cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în Maramureș.

Breb

Satul din comuna Ocna Șugatag este un loc special, care îți oferă o incursiune într-o lume autentică, unde tradițiile și natura se îmbină într-un mod unic. Acum este momentul potrivit să îi faci o vizită, căci pe timp de toamnă, îți va dezvălui peisaje spectaculoase, ce par a fi desprinse din basme.  Breb este locul în care întâlnești frecvent localnici îmbrăcați în costumele tradiționale, în special în zilele de duminică, când tradițiile și festivitățile locale prind viață. 

Citește și: Țara Hațegului: 4 atracții turistice din zonă

Lacul Colibița

Lacul artificial Colibița este situat în satul omonin din județul Bistrița-Năsăud, într-un cadru natural absolut superb, înconjurat de Munții Bârgău și Munții Călimani. Turiștii care doresc să îl viziteze, pot ajunge la el, pornind din localitatea Prundul Bârgăului, urmând un drum către localitatea Bistrița Bârgăului. De acolo, aceștia vor parcurge un drum șerpuit de aproximativ 7 kilometri până la barajul și lacul Colibița. Odată ajuns la destinație, te poți bucura din plin de peisajul spectaculos!

Valea Vaserului

Valea Vaserului este zonă naturală deosebită din Parcul Natural “Munţii Maramureşului”, cunoscută în mod special datorită Mocăniței- ultima cale ferată forestieră cu abur în funcțiune din Europa, utilizată atât pentru transportul lemnului, cât și ca atracție turistică. În prezent circulă pe o distanță de 60 de kilometri, pornind din Vișeu de Sus, și străbătând Valea Vaserului până la stația Paltin. Turiștii care vizitează Valea Vaserului se pot bucura de peisajele naturale uimitoare, și pot descoperi împrejurimile, pornind în drumeții sau excursii cu bicicleta.


Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.