Top cele mai frumoase muzee în aer liber din România

Dacă vrei să profiți de vremea frumoasă și să te bucuri de o experiență unică de a învăța despre cultura și istoria țării noastre, îți propunem să faci o vizită într-un muzeu în aer liber. Am alcătuit o listă cu cele mai frumoase muzee de la noi din România. Iată care sunt acestea.

Muzeul ASTRA, județul Sibiu

Începem topul nostru cu Muzeul ASTRA, cel mai mare muzeu în aer liber din România, pe care îl vei găsi în Dumbrava Sibiului, la scurtă distanță de centrul orașului. Așadar, dacă plănuiești un city-break, asigură-te că nu ratezi această destinație. Muzeul este parte a rezervației naturale Dumbrava Sibiului și cuprinde 10 kilometri de alei pitorești unde poți admira peste 400 de clădiri tradiționale, specifice civilizației rurale preindustriale, situate în jurul unui lac, într-un cadru idilic. Poți descoperi toate acestea, într-una din plimbările cu căruța sau cu sania (pe timpul iernii) organizate de muzeu.

Citește și: Clisura Dunării: descoperă una dintre cele mai frumoase zone din România

Parcul de sculpturi Arkhai, județul Cluj

La doar câțiva kilometri distanță de Cluj-Napoca, în localitatea Vlaha, se află un loc unic la noi în țară, croit după viziunea artistului Ernő Bartha. Este vorba despre parcul de sculpturi Arkhai, care și-a redeschis porțile odată cu sosirea vremii însorite de primăvară. Acolo ai ocazia să admiri sculpturi de fân de dimensiuni impresionante, în timp ce te bucuri de aerul curat și liniștea rurală, fiind modalitatea perfectă de a te deconecta de la cotidian la sfârșit de săptămână.

Muzeul Satului Dimitrie Gusti București

Muzeul Satului Dimitrie Gusti se află în inima capitalei, în incinta parcului Regele Mihai I al României, și conține o colecție impresionantă de peste 300 de monumente rurale, cum ar fi case, biserici, mori de vânt și diferite alte artefacte precum vase, obiecte de decor, mobilă și icoane. Muzeul creat de profesorul Dimitrie Gusti în anul 1936 este printre cele mai vechi, dar și cele mai mari muzee etnografice de pe întreg continentul.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.