Unde merge Regele Charles când vine în vacanță în România

Știm cu toții că frumusețea României rurale a cucerit și continuă să uimească turiștii din toată lumea. Și mai știm că este și unul dintre locurile preferate de vacanță ale Regelui Charles, care deține câteva proprietăți pe pământurile noastre și care chiar s-a implicat în restaurarea multor lăcașuri tradiționale. În continuare, îți prezentăm locurile îndrăgite de rege, pe care le vizitează când vine în vacanță în România.

Viscri, județul Brașov

Începem această listă cu satul brașovean de poveste Viscri, cunoscut pentru vizitele regelui și, mai ales, pentru faptul că acesta deține o proprietate aici. Te-am făcut curios? Ei bine, casa tradițională, care datează din 1875, este deschisă publicului larg. Așadar, vei putea să admiri arhitectura săsească, în timp ce savurezi o cafea sau deguști preparate tradiționale. Prețul pe care îl vei plăti pentru bilet va fi donat către Fundația Regelui, sumă care mai apoi va fi investită în alte proiecte de restaurare din Viscri. 

Citește și: Destinațiile din România cu cele mai frumoase peisaje de toamnă

Valea Zălanului, județul Covasna

Sătucul din Covasna este o adevărată oază de liniște și pace pentru cei care vor să evadeze din agitația cotidiană. Situat în munții Baraolt, este locuit de doar 150 de persoane în prezent, astfel că este un loc ideal pentru reculegere și conectare cu natura. Să fie oare acestea calitățile care l-au convins pe rege să achiziționeze o proprietate aici? Cu siguranță, știm însă că legăturile sale cu Valea Zălanului au o istorie bogată în spate, astfel că proprietatea pe care o deține a aparținut unui strămoș al său, în secolul al XVI-lea. Cele trei case de oaspeți cu șapte camere au fost recondiționate, păstrând esența lor tradițională, și pot fi vizitate de către cei curioși.

Breb, județul Maramureș

Satul Breb se află în apropierea Ocnei Șugatag, la poalele munților Gutâi, și este una dintre cele mai frumoase destinații maramureșene. În vizita sa discretă din 2004, regele a fost cucerit de peisajele pitorești și de biodiversitatea zonei, astfel încât a contribuit la reabilitarea a trei căsuțe din lemn, prin înaltul patronaj al Fundației Mihai Eminescu Trust. Cât ești în zonă, poți să te bucuri de bucate tradiționale, să înveți arta meșteșugurilor și să admiri porturile maramureșene pe care localnicii încă le îmbracă. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro  și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.