Ce partii de schi putem gasi in judetele Harghita si Covasna?

Partii de schi in RomaniaMuntii inalti ai Harghitei si Covasnei, combinati cu aerul mult mai rece al acelor zone ofera mediul perfect pentru practicarea sporturilor de iarna. Schiul este (si in aceste judete) sportul rege al anotimpului geros. Harghita si Covasna au impreuna peste 13 partii de schi, cu grade diferite de dificultate.

Toate reprezinta o alegere foarte buna pentru orice practicant al acestui sport de iarna, care nu va duce lipsa nici de oferte de cazare. Ce sa mai spunem de produsele traditionale secuiesti, de Kurtos Kolacs-ul aburind si plin de nuca, pregatit ca la mama lui acasa? Cel mai simplu este, daca nu ne credeti pe cuvant, sa le incercati.

Partii de schi la Harghita Bai

Dintre toate statiunile „tinutului secuiesc”, cea mai cunoscuta este Harghita Bai (1.350m), amplasata in Muntii Harghita, la poalele masivului Harghita – Ciceu. Statiunea se afla la 21 km de Miercurea Ciuc si are sapte partii de schi: Miklos (200 m lungime, dificultate usoara, teleschi, nocturna, zapada artificiala), Csipike (400 m lungime, dificultate medie, teleschi, nocturna, zapada artificiala), Tofalvi (200 m lungime, dificultate usoara, teleschi), Ozon (300 m lungime, dificultate usoara, teleschi), Kosut (630 m lungime, dificultate mare, teleschi), Kosut 2 (800 m lungime, dificultate medie, teleschi), Kosut 3 (1.000 m lungime, dificultate usoara, teleschi).

Cazare:
Ozon Hotel***
Tarif: 245 lei/noapte camera dubla, fara mic dejun

Partii de schi la Harghita Madaras

La 1.675m altitudine in Muntii Harghitei se afla statiunea Harghita Madaras, foarte aproape de cel mai inalt varf al masivului (Harghita – Madaras, 1.801 m). Puteti sa urcati pana acolo cu o masina de teren. Datorita altitudinii mari, zapada rezista aici pana in luna mai.
Statiunea are patru partii amenajate: Sugo (800 m lungime, dificultate medie, teleschi), Nagy Mihali (650 m lungime, dificultate mare, teleschi), Kisci Mihali (300 m lungime, dificultate mica, teleschi) si Vargyas (1,5 km lungime, dificultate medie, teleschi).

Cazare:
Villa Vitae Wellness & Spa Odorheiu Secuiesc***
Tarif: 240 lei/noapte camera dubla, cu mic dejun

Partii de schi la Izvorul Muresului

Tot in judetul Harghita, la poalele Muntilor Hasmas (900 m altitudine), este celebra statiune Izvorul Muresului – aflata la 18 km de Gheorghieni si 39 de km de Miercurea Ciuc. Statiunea este destinata in primul rand incepatorilor, pentru ca are o singura partie de schi de 620 m lungime si dificultate usoara, care dispune si de un teleschi.

Cazare:
Red Lake Inn***
Tarif: 266 lei/noapte camera dubla, cu mic dejun

Partii de schi la Toplita

Toplita este o statiune mica din judetul Harghita, dar plina de farmec, datorita celor peste 100 de izvoare cu ape mezotermale, care ajung la suprafata la o temperatura cuprinsa intre 26 si 30 de grade Celsius. Puteti ajunge in statiune venind dinspre Borsec, care se afla la o distanta de 27 de km fata de Toplita.
Cele doua partii amenajate sunt Magherus (460m lungime, dificultate medie, teleschi, nocturna, zapada artificiala) si Bradul (1km lungime, dificultate usoara, teleschi).

Cazare:
Hotel Astoria***
Tarif: 130 lei/noapte camera twin, fara mic dejun

Partii de schi la Baile Homorod

Pe Valea Homorodului Mare, statiunea se afla la o altitudine de 680 m si puteti ajunge la ea de pe DN13A, pe traseul Miercurea Ciuc – Odorheiul Secuiesc. La Baile Homorod exista o singura partie de schi: Lobogo (400 m lungime, dificultate medie, teleschi, zapada artificiala).

Cazare:
Petõfi Panzió Székelyudvarhely***
Tarif: 140 lei/noapte camera dubla, cu mic dejun

Partii de schi la Balvanyos

In judetul Covasna, Balvanyos este o statiune cunoscuta mai mult ca una balneara, si mai putin ca o statiune de schi. Cu toate acestea, Balvanyos are amenajata o partie de schi cu acelasi nume (300 m lungime, dificultate usoara, nocturna, transport pe cablu).

Cazare:
Grand Hotel Balvanyos Bálványosfürdõ****
Tarif: 262 lei/noapte camera dubla queen, cu mic dejun

Partii de schi la Sovata

Schi la Sovata? Da, se poate. Desi statiunea se afla la doar 500 m altitudine pe versantul sud – vestic al muntilor Gurghiului, in depresiunea Praid, in Sovata exista o partie amenajata – partia Alunis, lunga de 1,2 km, dificultate medie si dotata cu telescaun.
In Sovata puteti ajunge pe DN Gheorghieni – Toplita si DN Targu Mures – Reghin.

Cazare:
Hotel Szeifert***
Tarif: 160 lei/noapte apartament, fara mic dejun

Partii de schi la Ghelinta si Comandau

Comuna Ghelinta din judetul Covasna se afla la 12 km de Targu Secuiesc, intr-o frumoasa zona de munte. Nu va uitati la ea ca este o micuta localitate rurala, pentru ca partia de schi din Ghelinta are 500 m lungime, o dificultate medie si dispune de teleschi.
In localitatea Comandau din judetul Covasna, la 22 km distanta de orasul Covasna, exista o partie de schi de 350 m lungime si dificultate medie (dispune de teleschi si instalatie nocturna).

Cazare:
Klemi Panzió Gelence
Tarif: 145 lei/noapte camera twin, cu mic dejun