Vacanta de Craciun in Bucuresti – ce facem si unde ne cazam?

Vacanta de Craciun in Bucuresti - Targul de CraciunSe apropie Sarbatorile de iarna si, odata cu ele, vacanta de Craciun. Nu trebuie sa-i privesti cu obida pe cei care pleaca “acasa”, sa-si petreaca zilele libere in sanul familiei reunite (pentru ca tu esti de loc din Bucuresti), si nici pe cei care si-au facut rezervari cu cateva luni in urma pentru o mini vacanta de Craciun petrecuta in stil exotic.

In timpul Sarbatorilor de iarna, Bucurestiul este mai frumos ca niciodata. Si spun asta nu doar localnicii, ci si miile, chiar zecile de mii de turisti romani si straini care-l viziteaza in aceasta perioada. Atat de multi, incat hotelierii au zis: Gata, anul acesta transformam Bucuresti-ul intr-o destinatie de iarna!

Spiridusii ne-au soptit ca tarifele de cazare vor fi reduse cu 50% in week-endurile din luna decembrie, astfel ca un pachet de doua nopti de cazare (cu mic dejun) intr-un hotel din Bucuresti va costa 159 de lei la un hotel de doua stele si 259 de lei la patru stele. In plus, si pretul biletelor la muzee va scadea simtitor. Sa nu ziceti ca nu v-am spus!

Unde ne cazam?

Turistii care vor vizita anul acesta Capitala in week-endurile din luna decembrie vor avea la dispozitie 5.000 de locuri la tarife reduse. Mai jos aveti cateva idei in ceea ce priveste spatiile de cazare.

Volo Hotel***
Locatia moderna este amplasata in centrul Capitalei, la cateva minute de mers pe jos de Centrul Vechi al Bucurestiului (zona cu cele mai multe baruri si restaurante), de Parcul Cismigiu si Palatul Parlamentului. Acestea sunt, de altfel, trei dintre cele mai importante atractii turistice ale orasului. Oricum, odata cazati la Volo Hotel, nu veti avea cum sa ratati targul de Craciun Bucharest Christmas Market.

Tempo Hotel***
Hotelul este situat central, in apropiere de Biserica Armeneasca, si la doar cinci minute de mers pe jos de Piata Universitatii, pe a carei esplanada va veti putea plimba in voie, in atmosfera creata de Bucharest Christmas Market. Si daca nu vreti sa plecati acasa fara cateva suveniruri din Bucuresti, puteti sa vizitati si Targul Cadourilor de Craciun de la Galeriile Dalles (bulevardul Nicolae Balcescu nr.18).

Residence Villa Edera***
O vila moderna, amplasata in apropierea multor atractii turistice si la doar un kilometru distanta de centrul expozitional Romexpo – locul in care veti descoperi un alt Targ de Craciun in perioada 1 – 24 decembrie. In plus, primaria Capitalei va pune la dispozitia turistilor (in aceasta perioada) o linie de transport gratuita, cu care puteti ajunge foarte repede in buricul orasului, la Piata Universitatii sau in Piata Unirii, pentru o promenada a targurilor de Craciun.

Ce facem in Bucuresti?

Patinaj in Parcul Cismigiu

Daca va place sa patinati, dar timpul nu v-a permis pana acum sa o faceti, vacanta de Craciun este momentul cel mai potrivit. In fiecare sector din Bucuresti exista cel putin un patinoar artificial amenajat pentru cei care doresc sa-si satisfaca aceasta placere. Dar Capitala are o traditie pe care tine sa o pastreze in fiecare an: patinajul pe gheata in Parcul Cismigiu – un alt simbol al orasului si unul dintre principalele obiective turistice. Oficial, pe lacul din parc se patineaza din 1879. In cazul in care vremea nu va fi atat de generoasa incat Lacul Cismigiu sa ofere mediul natural pentru patinaj, nu va faceti probleme. Tehnologia moderna functioneaza!

Schi in Bucuresti

Nu va mirati, desi este un oras de ses, in 1933, Bucurestiul avea propria partie de schi, amenajata pe dealul din Parcul Tineretului. De atunci insa, sportul a evoluat, iar practicantii adevarati isi doresc spatii amenajate cat mai modern si partii cu grade mai mari de dificultate. Si mai ales, zapada! Cum aceasta din urma se asteptata tot mai mult in Bucuresti, autoritatile vin anul acesta cu o noua oferta. Santa Claus Kingdom va fi cel mai mare eveniment tematic indoor dedicat iernii. Regatul lui Mos Craciun va fi deschis in perioada 28 noiembrie 2014 – 7 ianuarie 2015 in zona de nord a Capitalei.

Ce veti gasi la Santa Claus Kingdom? Atractia principala va fi partia acoperita de schi, prima de acest gen din Bucuresti, cu o lungime de peste 32 m si 6 m inaltime, dar va puteti distra la fel de bine pe partia de tubbing, pe patinoar, la carusel, in zona de biciclete si karting cu pedale, pe peretele de escalada, trambuline sau la jocurile gonflabile. Totul pe un spatiu de 5.000 mp, in care exista si o zona de restaurante, precum si mici magazine de suveniruri. In plus, spectacole de magie si concerte de Craciun, parade si piese de teatru, ateliere.

Adresa: Soseaua Pipera nr. 59, in incinta Atlas Business Center. Mijloace de transport: metrou (statia Aurel Vlaicu) si RATB (autobuzele 112 si 135)
Tarife: preturile biletelor pornesc de la 25 de lei (include accesul la spectacole si la atractiile din regat)
Perioada: 28 noiembrie 2014 – 7 ianuarie 2015

Parada targurilor de Craciun

Cel mai mare targ este Bucharest Christmas Market, pe care-l gasiti pe esplanada din Piata Universitatii, amenajat cu tot ce-i trebuie: mii de beculete, brazi impodobiti si scene de Craciun, spiridusi, vin fiert, casute de lemn ca-n povesti unde redescoperi Craciunul copilariei – turta dulce, dulciuri fel de fel si multe jucarii de lemn. Obiecte traditionale, ceramica pictata si lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, globuri pictate manual, coronite din crengute de brad, ghirlande si lumanari parfumate. Turta dulce si cozonaci, prajituri cu nuca si ciocolata, magiunuri, mere si multe preparate traditionale de sezon, concerte de Craciun, muzica populara, colindatori si multa muzica buna.

Daca vrei sa schimbi locatia, poti sa vizitezi targul de Craciun din Piata Unirii (la o statie de metrou distanta) sau pe cel de la complexul Romexpo, de pe bulevardul Expozitiei.
Ca sa te deplasezi mai usor, primaria pune la dispozitie o linie gratuita de transport pe traseul Piata Unirii – Piata Universitatii – Piata Victoriei – Romexpo.

Turul barurilor din Centrul Vechi

Centrul Vechi al Capitalei a devenit in ultimii ani un magnet pentru turistii care viziteaza Bucurestiul, indiferent de sezon. Anul acesta, primaria municipala inaugureaza un proiect – pilot, denumit „Turul barurilor din Centrul Vechi”. Este vorba despre un circuit tematic care cuprinde intre 6 si 10 baruri si cluburi din zona, unde pentru un tarif prietenos turistii pot beneficia de o bautura in fiecare bar. Fiecare popas va dura 30 de minute. Dupa terminarea turului, turistii se pot intoarce in barul care le-a placut cel mai mult si pot consuma acolo pe baza unui voucher.