Vacanță rurală în Transilvania: 4 locuri pitorești care te vor cuceri și pe tine

Transilvania este un loc de poveste, în care cavalerii, prinții și prințesele încă se regăsesc printre săteni. Poate că tocmai de aceea Prințul Charles s-a îndrăgostit atât de tare de zona rurală a Transilvaniei, încât și-a cumpărat proprietăți la Viscri și nu numai. Frumusețea naturală a locurilor îmbinată cu tradițiile păstrate autentic transformă satele transilvănene în adevărate temple de liniște și relaxare. Travelminit îți prezintă 4 dintre mai frumoase locuri pitorești din Transilvania, destinații perfecte pentru următoarea ta vacanță rustică.

Viscri

Despre Viscri se poate spune că este unul din cele mai cunoscute și apreciate sate din România. Odată ce prințul Charles și-a cumpărat o proprietate aici, popularitatea zonei a crescut foarte mult printre străini. Situată între Brașov și Sighișoara, această localitate surprinde atât prin specificul tradițional, cât și prin potențialul arhitectural. Când ajungi la Viscri trebuie neapărat să vizitezi spectaculoasa biserică fortificată, de origine săsească, ce a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dacă veți urca scările turnului bisericii veți putea admira frumusețea întregului sat, de la înălțime. 

Richiș

Satul Richiș sau Richișul, cum i se mai spune, aflat în Podișul Târnavelor, în județul Sibiu, datează în documente înainte de anii 1300. Biserica gotică, vechie și ea de mai bine de 500 de ani este una din cele mai importante moșteniri lăsate de sași. Pe vremuri, localitatea era denumită satul celor bogați, dar nici acum lucrurile nu stau foarte diferit ținând cont de faptul că străinii au fost cuceriți de Richiș, mulți dintre ei mutându-se aici. Printre localnicii români și câțiva sași, aici trăiesc numeroase familii de nemţi, francezi, olandezi, italieni, elveţieni, lituanieni şi americani. Toții s-au îndrăgostit iremediabil de frumusețea naturii, autenticitatea tradițiilor și  armonia stilului de viață pe care acest sat românesc îl oferă. 

Sibiel

Fiind un sat românesc ortodox, la Sibiel vei găsi ”Muzeul icoanelor pe sticlă” care cuprinde cea mai mare colecție adunată din foarte multe zone ale țării. Stilul naiv în care sunt pictate icoanele reflectă frumusețea simplă și naturală a locurilor. Cu toate acestea, încă din perioada comunistă, Sibielul a fost un sat turistic. Acest Muzeu al icoanelor pe sticlă a reprezentat întotdeauna o atracție pentru străinii care apreciază unicitatea picturii naive transilvănene. Farmecul acestui loc este strâns legat de spiritul tradițional care s-a păstrat de-a lungul timpurilor. Când o să te plimbi la pas prin Sibiel, pe străduțele înguste acoperite cu piatră de râu, ai să descoperi farmecul caselor românești cu porți și acoperișuri înalte de lemn. Sibielul a conservat frumos atmosfera și tradițiile trecutului. 

Alma Vii

Alma Vii este prezentat turiștilor străini drept ”locul în care tradițiile revin la viață”. A fost adesea comparat cu Viscri datorită impozantei sale biserici fortificate. De asememena, precum în Viscri, aprecierea străinilor și implicarea ONG-urilor și a fundațiilor de profil au potențialul să atragă aici foarte mulți turiști. Ideal este să vizitezi acest sat pe bicicletă, ca să poți să descoperi frumoasele pajiști și păduri verzi. Păstrându-și tradițiile autentice și obiceiurile vechi, localnicii încă practică tâmplăria și fierăria, încă prelucrează în mod tradițional cărbunele și încă gătesc rețetele de odinioară. În plus, peste 100 de specii de păsări, 70 de specii de fluturi și 50 de specii de mamifere își au habitatul în Alma Vii, satul fiind declarat și sit protejat Natura 2000.

Toate aceste sate păstrează vie tradiția românească. Intră pe www.travelminit.ro, alege-ți o cazare și descoperă România autentică!