Descoperă locurile spectaculoase din România și pune la cale un sejur în Valea Oltului. O zonă puternic încărcată de istorie, de o frumusețe naturală aparte, cu o mulțime de stațiuni balneare în care te poți relaxa așa cum se cuvine, Defileul Oltului este o destinație care îți va oferi o multitudine de opțiuni de a petrece o vacanță de neuitat. Am pregătit pentru tine o listă cu 3 atracții pe care nu ai voie să le ratezi, pe care să le adaugi în itinerarul tău de călătorie.
Defileul de 47 km este cel mai lung de la noi din țară și se află între Lotru și Munții Căpățânii, înconjurat de Munții Cozia și Munții Făgăraș. Aici se găsește un drum cu o istorie de peste 2000 de ani și cu o însemnătate deosebită, încă de pe timpurile dacilor, când era folosit în scop comercial și militar. În regiune vei întâlni mai multe monumente istorice și naturale, pe lângă alte atracții deosebite, despre care vom vorbi mai multe în cele ce urmează.
Citește și: 6 unități de cazare deosebite pe care le poți rezerva cu voucherele de vacanță
Castrul Roman Arutela
Monumentul istoric datează din perioada 137–138 d.C, din timpurile Împăratului Hadrian, și se află între localitățile Păușa și Căciulata, în apropiere de orașul Călimănești. Vei ajunge la el urmând drumul cunoscut drept „Calea lui Traian”, care a fost descoperit secolul trecut, în urma unor săpături pentru izvoare minerale, împreună cu ruinele castrului și a băilor romane. În perioada anilor 1982–1983, o parte a castrului (poarta pretoriană) a fost reconstruită după planurile arhitectului Aurel Teodorescu. Construcția este formată din ziduri de apărare de 60 de metri, poarta pretoriană cu două turnuri, o alee pavată cu pietre de râu și sala de adunare a soldaților.
Băile Olănești
Stațiunea Băile Olănești este străbătută de valea râului cu același nume și se află la doar 18 kilometri distanță de orașul Râmnicu Vâlcea. Este stațiunea balneoclimaterică cu cele mai multe izvoare termale din țară, cu cel mai mare debit și cu cea mai mare varietate în ceea ce privește compoziția și concentrația minerală a apei. Stațiunea este recomandată celor care vor să trateze boli ale sistemului digestiv, respiratorii, cardiovasculare, de nutriție și metabolism, dar și celor care își doresc momente de relaxare în care să uite de grijile cotidiene.
Călimănești-Căciulata
Stațiunea Călimănești-Căciulata este situată într-un cadru natural de poveste, la poalele Carpaților Meridionali, pe malul râului Olt. Pădurea de rășinoase și foioase ocupă aproape jumătate din suprafața stațiunii, asigurând un decor superb, dar și o bună calitate a aerului, bogat în oxigen și ioni negativi. Cât timp ești acolo, te poți bucura de o mulțime de tratamente balneare și poți trata sau preveni afecțiuni precum cele digestive, hepatobiliare, metabolice și nutriționale, respiratorii etc.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.