VIDEO: 3 clipuri din Romania care iti vor taia respiratia!

Romania

Mihai Doarna

De cand n-ai mai vazut un videoclip care sa para filmat pe alta lume, intr-un paradis al naturii, unde fiecare cadru este spectaculos si cu cat privesti mai mult, cu atat iti doresti mai mult sa ajungi acolo?

Ei bine, acum ai ocazia sa vezi 3 astfel de clipuri filmate chiar aici, in Romania. Iar dupa ce le vezi, poti sa te urci in masina sau in tren si sa ajungi acolo cat ai clipi! Dar nu inainte de a rezerva cazarea prin intermediul Travelminit, ca sa fii sigur ca totul e pregatit.

  1. Minunile Carpatilor („Wonders of Carpathia”)

* Sursa: Mihai Doarna, Vimeo

Acest video a fost filmat prin tehnica timelapse si ilustreaza frumusetea Muntilor Carpati, cu natura salbatica, rauri involburate si apusuri rosiatice vazute din varf de munte. Pentru filmare au fost necesare 4 luni de zile, iar clipul a fost realizat in perioada iunie-septembrie, anul trecut, asa ca nu s-au schimbat prea multe de atunci. Muntii pe care ii vei vedea in imagini sunt Bucegi, Buila, Ceahlau, Ciucas, Fagaras si Piatra Craiului.

Pentru pasionatii de arta fotografica, echipamentul utilizat a fost alcatuit din: Nikon D7000, Nikkor 35mm f/1.8, Samyang 10mm f/2.8, Sigma 10-20mm f/4-5.6, Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6, Konova K5 slider 1.5m, precum si trepiede, polarizatoare si filtre progresive.

  1. Bisericile fortificate din Transilvania („Fortified Churches in Transylvania”)

* Sursa: Mihai Doarna, Vimeo

Romania este recunoscuta la nivel international pentru frumusetea peisajelor, ospitalitatea oamenilor si multitudinea de lacasuri de cult, pozitionate adesea in locatii fascinante din inima naturii. Dintre acestea, cele peste 150 de biserici fortificate din Transilvania, construite de sasi in evul mediu, sunt veritabile obiective turistice. De altfel, 7 dintre ele se afla in Patrimoniul UNESCO.

Clipul pe care il vei viziona a fost creat prin imbinarea a peste 10.000 de fotografii, prin tehnica hyper lapse. Locatiile din clip sunt Agnita, Alma Vii, Apold, Bazna, Biertan, Boian, Brasov, Brateiu, Bunesti, Cincu, Cloasterf, Copsa Mare, Homorod, Iacobeni, Prejmer, Rasnov, Valea Viilor si Viscri.

  1. Dobrogea

*Sursa: The Brothers M, Vimeo

Regiunea Dobrogei nu inseamna doar litoral si Delta Dunarii, desi acestea sunt, cu siguranta, cele mai importante atractii turistice din zona. In clipul acesta veti vedea imagini aeriene cu Cetatea Enisala, Podul Anghel Saligni, mori de vant, pescari din Delta Dunarii, precum si panorame superbe cu Marea Neagra.