[VIDEO] Transfagarasanul in topul celor mai bune drumuri pentru sofat din Europa

Transfagarasan

RossHelen / Shutterstock.com

Transfagarasanul este, fara indoiala, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania. Deschis doar in perioada sezonului cald, serpentinele Transfagarasanului au placut in mod special celebrului trio din emisiunea Top Gear. In 2009, gazdele emisiunii Top Gear au declarat ca Transfagarasanul este cel mai bun drum din lume, iar acest lucru nu a ramas fara ecou, afirmatia fiind preluata de multe reviste de specialitate.

Iata ca, la 7 ani de la acel “eveniment”,  a sosit momentul ca acest drum sa fie din nou in centrul atentiei. Americanii de la Ford au inclus Transfagarasanul printre “cele mai bune drumuri pentru sofat din Europa”.

Jurnalistul auto Steve Sutcliffe a mers in tari ca Marea Britanie, Germania, Spania, Romania si Franta pentru a realiza o serie de videoclipuri cu modelele gamei Ford Performance, iar soseaua romaneasca a iesit din nou in evidenta. Rutele au fost clasificate in functie de factorul senzatie, suprafata drumului, accesibilitate, ospitalitate, peisaj si mancarea/bautura specifica la nivel local.

Echipa a parcurs in total aproximativ 15.000 de kilometri in 12 luni pentru a identifica aceste trasee care iti taie respiratia.

Compania Ford declara despre Transfagarasan ca are “90 de kilometri lungime, peste 100 de viraje stranse si ofera o priveliste incredibila”, in timp ce Steve Sutcliffe a spus ca “daca esti cu adevarat pasionat de condus, Transfagarasanul este, realmente, genul de drum obligatoriu de parcurs”.

Despre Transfagarasan

Transfagarasanul se afla pe DN 7C si masoara putin peste 90 de km, legand Transilvania de Muntenia prin cel mai inalt lant muntos din Romania – Muntii Fagaras. Drumul este inchis pe timp de iarna deoarece este acoperit de zapada, dar in acest moment este deschis traficului rutier (18 iunie – 30 octombrie).

Transfagarasanul este unul dintre acele locuri care atunci cand este vizitat pentru prima data este greu de crezut ca exista cu adevarat la noi in tara. Drumul sinuos, plin de serpentine si privelisti ce taie respiratia soferilor si pasagerilor cu siguranta iti va ramane in minte.

De-a lungul soselei sau in apropiere poti vizita un numar impresionant de obiective turistice naturale sau istorice: barajul Vidraru, cetatea Poenari, lacul si cascada Balea.

Iata mai jos filmarea celor de la Ford:

Cazare poti gasi aici!