Viziteaza “Izvoarele de Aur” – statiunea balneoclimaterica cu cele mai multe izvoare din Romania

RossHelen/Shutterstock.com

Statiunea Baile Olanesti, cunoscuta si sub numele de “Izvoarele de Aur”, este situata in judetul Valcea, intr-un cadru natural de poveste. Statiunea este renumita indeosebi datorita numarului foarte mare de izvoare si a proprietatilor curative pe care apa acestora le are. Apele izvoarelor ce se gasesc la Baile Olanesti amelioreaza afectiunile digestive, respiratorii, dermatologice si cardiovasculare.

Baile Olanesti – scurt istoric

Prima atestare a localitatii Baile Olanesti este facuta in anul 1527, insa primele mentiuni despre apele tamaduitoare ce se gasesc in zona sunt din anul 1760. Conform documentelor istorice, apele de pe domeniul clucerului Toma Olanescu aveau proprietati miraculoase si ajutau la tratarea diferitor afectiuni de care oamenii vremii sufereau.

Desi la inceput au fost privite cu scepticism, efectele benefice ale apelor de aici au fost confirmate atat de medici, chimisti si alti oameni de stiinta, cat si de mari conducatori ai vremii. Printre “promotorii” acestui loc se afla insusi conducatorul Revolutiei din 1821, Tudor Vladimirescu, care venea adesea sa se trateze in baile cu apa tamaduitoare de pe mosia Olanestilor. Despre orginile numelui localitatii cei mai multi spun ca ar proveni de la fostul stapan al acesteia, Toma Olanescu, insa cateva voci sustin ca exista posibilitatea ca “Olanesti” sa aiba radacini austriece.

“Cure de tratament” la Baile Olanesti

Inca de la primele rezultate pozitive pe care le-a obtinut apa izvorata din Olanesti, oamenii instariti ai vremii au inceput sa apara la mosia lui Olanescu pentru asa numitele “cure de tratament”. Desi au trecut ani buni de cat proprietatile curative au fost descoperite si in tot acest timp medicina a evoluat incredibil de mult, statiunea Baile Olanesti inca se bucura de un numar impresionant de turisti. Toti vizitatorii vin in cautarea unei vindecari pe cale naturala pentru afectiunile grave sau mai putin grave de care sufera. Printre cele mai populare se numara urmatoarele:

  • afectiunile digestive precum gastrita, duodenita sau ulcerul.
  • afectiunile renale si ale cailor urinare precum litiaza renala, litiaza cailor urinare sau cistita cronica.
  • afectiunile cronice ale ficatului precum dischinezia, colecistita cronica, hepatita cronica sau pancreatita cronica.
  • afectiunile respiratorii precum bronsita, astmul bronsic alergic sau bronsectazia.
  • afectiunile metabolice si de nutritie precum diabetul zaharat.
  • afectiunile dermatologice precum psoriazisul, eczemele cronice, acneea si piodermita.

Sugestii de cazare

Pentru ca tratamentul cu apele miraculoase de la Baile Olanesti sa dea roade acesta trebuie facut periodic si pentru perioade indelungate. Daca iti doresti sa testezi efectele curative ale izvoarelor si sa iti ameliorezi anumite afectiuni este indicat sa faci aceste tratamente pentru cel putin o saptamana. Astfel, pentru cei care vor sa poposeasca mai mult la “Izvoarele de Aur” si nu stiu unde sa o faca, echipa HotelGuru.ro vine in ajutorul lor cu cateva sugestii de cazare:

Hotel Suprem si-a deschis larg usile pentru turistii romani si straini in anul 2003 si inca de atunci a pus la dispozitia vizitatorilor servicii de cea mai buna calitate. Cele 44 de locuri de cazare sunt repartizate in 28 de camere duble, 6 camere triple si 10 apartamente. Camerele de la Hotel Suprem dispun de TV, minibar, grup sanitar modern si aer conditionat. De asemenea, in incinta hotelului functioneaza o retea de wireless interna ce poate fi accesata in mod gratuit de care vizitatori. 

  • Pret: 137 ron/camera twin standard/o noapte
  • Rezerva aici!

Hotel Select se afla in apropiere de centrul statiunii Baile Olanesti si dispune de toate dotarile necesare pentru a-ti asigura un sejur relaxant. Cele 35 de camere ale hotelului Select sunt dotate cu balcon, cabina dus, TV, minibar, telefon, internet si aer conditionat. De asemenea, unitatea de cazare dispune de propria baza de tratament cu capacitate de efectuare de 760 proceduri/zi. 

  • Pret: 180 ron/camera dubla/o noapte + mic dejun

Vila Rosa este situata la numai 20 de metri de parcul central, iar aceasta amplasare este ideala pentru cei care vor sa se bucure de cat mai mult timp petrecut in statiune. Pensiunea dispune de 9 camere dotate cu baie proprie, frigider si televizor. Pe langa facilitatile oferite individual, turistii se pot folosi de doua sali de mese si doua bucatarii moderne. 

  • Pret: 130 ron/camera dubla/o noapte
  • Rezerva aici!

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Baile Olanesti, aici!

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 3-4 octombrie 2017 si sunt valabile astazi, 9 august 2017.