Weekend cu tradiții românești și mâncare gătită în vase de lut, la Muzeul ASTRA din Sibiu

Copyright: Muzeul ASTRA

În perioada 24-26 iulie 2020, Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului organizează a VIII-a ediţie a Târgului Frumos. Ceramic. Folositor. Toate activitățile vor fi desfășurate în aer liber, iar vizitatorii vor avea ocazia să vadă ceramică decorativă și utilitară de o calitate superioară, cum este realizată aceasta de către olari și vor cunoaște mai bine etapele de realizare a vaselor și beneficiile gătitului în vase de lut.

Timp de trei zile, 26 de meșteri olari din Sibiu, Nocrich, județul Sibiu, Marghita, județul Bihor, Satu Mare, Miercurea Ciuc, Corund, județul Harghita, Găleșoaia, județul Gorj, Baia Mare, județul Maramureș, Saschiz, județul Mureș și meșteri țiglari din Apoș, județul Sibiu și Bâțanii Mari, județul Covasna, dar și meșteri căhlari din Mediaș, județul Sibiu, vor demonstra publicului tehnici de prelucrare a lutului şi vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, reţete tradiţionale, specifice zonei din care provin.

Copyright: Muzeul ASTRA

Pe parcursul târgului vor avea loc ateliere interactive de olărit și decorat ceramică pentru copii și adulți, demonstraţii practice de gătit și de olărit, modelare și presare a lutului în forme și de țiglărit. Prin intermediul acestor activități, veți lua contact cu reţete tradiţionale şi mai ales veți învăța să le preparați acasă, cu familia, chiar de la olari, în vase de lut ce pot fi folosite, nu doar pe aragaz sau în cuptor, ci și pe vatra deschisă. În plus, pentru cei care iubesc ceramica de calitate, la târg veți avea numeroase modele din care să alegeți pentru propria gospodărie. Degustările pentru public vor fi sâmbătă, 25 iulie 2020, tocăniță de vițel, iar duminică, 26 iulie 2020, gulaș la ceaun.

Copyright: Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA din Sibiu este al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume, întins pe 96 de hectare. Prin urmare, veți avea suficient spațiu să vă plimbați în aer liber, fără a vă face griji de aglomerații, într-un peisaj de poveste.

Programul târgului:

Vineri, Sâmbătă și Duminică, 24-26 iulie 2020

Interval orar: 10.00-18.00

Locul de desfășurare: Târgul de țară

Dacă te-am făcut curios în privința târgului, iată 5 propuneri de cazare din Sibiu pe care le poți rezerva:

Pensiunea Family Fewo, Sibiu

Gothic House, Sibiu

Pensiunea Vila Antica, Sibiu

Pensiunea Aurelia, Sibiu

Apartament Walnut, Sibiu