1 Mai urban: ce poți face în minivacanța în marile orașe 

Vrei să profiți din plin de weekendul prelungit de 1 Mai, însă vrei să faci ceva diferit anul acesta? Ce spui de un 1 Mai urban? Fie că petreci în orașul tău sau explorezi marile orașe ale României, avem câteva idei pentru tine.

Cluj-Napoca, județul Cluj

În acest sfârșit de săptămână au loc o mulțime de evenimente culturale în Cluj-Napoca, de care te poți bucura alături de cei apropiați. La Muzeul de Artă Națională, ai ocazia să admiri colecția permanentă compusă din 138 de piese de pictură şi 15 piese de sculptură dispuse de-a lungul a 15 săli. Tot în cadrul muzeului, până la data de 30 aprilie, poți vizita expoziția de sculptură Spațiu între / In Between a Gabrielei von Habsburg. Dacă vrei să petreci pe ritmuri de hip-hop și să explorezi arta urbană, îți propunem să iei parte la festivalul One May Jam, care va avea loc în 28-29 aprilie, în SkatePark Rozelor și Camping Colina. Cei care își doresc o escapadă scurtă în natură, pot vizita lacul Tarnița, aflat la doar o oră și jumătate distanță de oraș. Poți ajunge acolo folosind autoturismul personal sau transportul public al orașului.

Citește și: Cele mai frumoase parcuri naționale din România

Timișoara, județul Timiș 

Dacă plănuiești să vizitezi vestul țării, îți propunem un 1 Mai cultural la Timișoara. Capitala Europeană Culturală găzduiește o mulțime de evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în acest weekend, precum expoziții de artă, proiecții de film, concerte și spectacole de teatru. Sâmbătă vor avea loc expozițiile Victor Brauner: Invenții și magie la Muzeul de Artă din Timișoara, Diferite grade de libertate la Kunsthalle Bega și Adrian Ghenie – Corpul imposibil la Pavilionul ISHO. Dacă vrei să participi la un spectacol inedit marca Teatrul Basca, îți propunem să iei parte la piesa CARGO BERLIN – TIMIȘOARA, care se va desfășura vineri, într-un camion aflat în mișcare. 

București

Opțiunile de a petrece weekendul de 1 Mai în capitală nu sunt deloc puține. La Berăria H poți experimenta o fiesta mexicană cu mâncare, băutură tradițională și muzică specifică, în perioada  29 aprilie – 7 mai. Sâmbăta aceasta vor avea loc expozițiile M.H. Maxy – De la avangardă la socialism (Muzeul Național de Artă al României), Portretul feminin în opera lui Gheorghe Tattarescu (1820-1894) (Muzeul Municipiului București) și Ce-i de văzut. Fotografia în România după 2000 (Muzeul de Artă Recentă). Dacă vrei să te delectezi cu o piesă de teatru îți propunem Cântăreața Cheală (Teatrul Bulandra), Missouri Sky (Teatrul Excelsior) și Ultima cafea cu Iuliu Maniu (TNB), care vor avea loc tot sâmbătă.

Brașov, județul Brașov

Orașul transilvănean este opțiunea perfectă pentru cei care își doresc un 1 Mai urban, dar într-un cadru natural de poveste. Sună bine? Iată câteva activități la care poți lua parte la sfârșit de săptămână. Pe 29 aprilie, la Rockstadt Brașov, va avea loc concertul trupei Om la lună, cu ocazia lansării a celor 3 proiecte de studio în format vinyl. Tot sâmbătă se va juca piesa Faust, pe scena Operei din Brașov. Duminică poți viziona piesa Singuri împreună (Savage în impas) la Teatrul Sică Alexandrescu.


Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.