10 cabane rustice din zona Moldovei, care pot fi destinația ta de vacanță

Iată că a sosit și ultima lună de toamnă! Luna noiembrie vine cu răcoarea dimineții, cu zilele mai scurte, dar și cu o miriadă de culori. Deși există o multitudine de atracții gata să fie explorate tot timpul anului, sezonul de toamnă le face pe unele dintre ele deosebit de fermecătoare. Durău, Ceahlău și Soveja sunt doar câteva dintre locurile numai bune de explorat toamna.

Dacă dorești să te bucuri de ultima lună de toamnă în regiunea Moldovei, acestea sunt câteva cabane excelente unde poți poposi la lăsarea serii:

Căsuța cu Draniță, Stejaru

Casa este localizată la 15 km de municipiul Piatra Neamț, dar și de orașul Bicaz. Cel mai apropiat aeroport este cel de la Bacău, situat la 75 km.

Principalele atracții turistice din apropiere sunt: Cheile Bicazului și Lacul Roșu (40 km), Izvorul Muntelui – localitatea de la poalele Masivului Ceahlău – (20 km), barajul de la Bicaz (20 km), mânăstirile Pîngarați (3 km) și Bistrița (10 km). În Piatra Neamț vă recomandăm o plimbare cu telegondola, vizitarea Curții Domnești și a zonei centrale a orașului sau o plimbare cu hidrobicicleta pe lacul Batca Doamnei în zona “La caiace”.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 480 lei/6 persoane.

Pensiunea Alpin, Durău

Situată la poalele Masivului Ceahlău, pe platoul de deasupra stațiunii Durău, Pensiunea Alpinul vă oferă 29 camere cu 2 sau 3 locuri. Pensiunea dispune de un salon, o sală de conferințe, o bucătărie modern utilată, parcare, livadă, terasă.

Camerele sunt dotate cu frigider, televizor, grup sanitar propriu, incalzire centrală. În curte se află un spațiu mare cu parcare iluminată, foișor și loc de joacă pentru copii. La cerere, gazdele vă pot oferi focuri de tabără, excursii pe traseele montane din Masivul Ceahlău, prezentarea obiectivelor turistice, mese festive.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 160 lei/cameră

Casa de oaspeți Clopoțel, Bolovăniș

Casa de oaspeṭi Clopoṭel este situată pe malul pârâului Bolovăniṣ-Turceni, într-o zonă liniṣtită, pe colinele muntelui Prjeleṣ, la o distanṭă de 7 km de centrul comunei Ghimeṣ-Făget.

Departe de zgomotul lumii, unde liniștea este perturbată doar de murmurul pârâului, casa este așezată într-un cadru idilic, înconjurat de păduri ṣi pajiști cu flori sălbatice multicolore. Camerele au baie privată, există cameră de zi comună, chicinetă comună bine dotată, balcoane cu vedere la munte, incălzire centrală.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 112 lei/cameră

Pensiunea Bursucărie, Cuejdiu

Pensiunea are 5 camere cu câte 2 paturi single, fiind o alegere potrivită pentru grupurile de prieteni. Fiecare cameră este prevăzută cu baie proprie. La parter se află o bucătărie comună, echipată cu toate cele necesare pentru prepararea hranei și un living spațios pentru servit masa. 

Accesul se face din drumul național Piatra Neamț-Târgu Neamț, prin satele Gârcina și Cuejdiu pe drum asfaltat, iar ultimii 7 km pe drum forestier foarte bine întreținut.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 850 lei/10 persoane.

Cabana Pârâul Stroiului, Slănic Moldova

Cabana Pârâul Stroiului este o oază de liniște ce îți oferă intimitate, departe de zgomotul cotidian, cu o priveliște superbă a munților împăduriți și unde gazdele te întâmpină cu bucurie.

Aici poți profita de aerul curat, de apa dulce de izvor, de izvorul cu apa sarată aflat la câteva zeci de metri distanță, de păduri, de o plimbare prin parcul frumos amenajat al stațiunii. Dacă dorești să admiri întreaga stațiune, încearcă traseul de dificultate medie, “300 de scări”.

Cu siguranță știi de izvoarele cu ape tămăduitoare, sau de vestita Salină Târgu Ocna, aflată la doar 12 km, sau de Pârtia Nemira, care iarna te așteaptă la schi. La numai 3km poți începe urcușul, pe jos sau cu mașina, pe Muntele Bolovanu, unde se află Mânăstirea “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, un loc de pelerinaj cu o puternică încărcătură spirituală.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 180lei/cameră

Casa Mică Legendară, Ghimeș

Casa mică Legendară Ghimeș Ghimeş-Făget te așteaptă cu camere confortabile, amenajate cu bun gust. Oaspeții au la dispoziție parcare gratuită. Unitatea este prevăzută cu internet wireless.

Curtea este spațioasă, iar lângă casă poți găsi un ceaun, pentru bucate cu gust. De pe fereastră poți observa dealurile arămii, o priveliște care te va relaxa cu siguranță.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 409 lei/6 persoane.

Cabana Dochița 2, Ceahlău

Cabana Dochița 2 este situată în Ceahlău, la 2 km de Durău. Unitatea de cazare oferă TV și balcon. Există o bucătărie complet utilată, cu frigider și ustensile de bucătărie. Băile comune au, de asemenea, duș. Te poți bucura de vedere la munte și la râu din toate camerele.

Cabana Dochița 2 are o recepție deschisă nonstop, o grădină și facilități de grătar. Alte facilități oferite la proprietate includ un lounge comun și un loc de joacă pentru copii. O serie de activități pot fi practicate la fața locului sau în împrejurimi, inclusiv schi și drumeții. Proprietatea oferă parcare gratuită.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 500 lei/8 persoane.

Cabana Soveja, Soveja

Cabana Soveja este situată în localitatea Soveja din județul Vrancea. Cabana a intrat în circuitul turistic în anul 2018 și dispune de: 3 camere duble standard cu pat matrimonial și 2 apartamente cu câte 2 dormitoare și grup sanitar. La cerere pot fi puse la dispoziție și paturi suplimentare.

Bucătăria este complet utilată și echipată, livingul este generos, iar în curte sunt două grătare. Wi-Fi este gratuit și fiecare camera dispune de smart TV. În perioada 1 octombrie – 1 mai, Cabana se închiriază doar integral pentru minim 2 nopți. 

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 1.000 lei/14 persoane.

Cabana Aki, Târgu Neamț

Cabana Aki este recent construită, cu o capacitate de cazare de 16 persoane, cu toate utilitățile necesare.

Restaurant cu specific tradițional românesc, bucătărie cu mașină de spălat vase, cuptor profesional, aragaz. Ca extra utilități, cabana dispune și de foișor, grătar, rotisor, sistem audio. Cabana este situată la 2km de Târgu Neamț,cu vedere spre Cetatea Neamțului și Munții Agapiei.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 800 lei/16 persoane.

Vila Wood House, Slănic Moldova

Casa de vacanță (vila) Wood House din Slănic Moldova se află la strada principală, la o distanță de circa 1000 m de pârtia de schi. Casa este la cheie, complet utilată, compusă din parter și etaj. Parterul este format din living, loc de luat masa, bucătărie, un dormitor și o baie, iar la etaj se află 4 dormitoare și 3 băi. Construcția este realizată din lemn masiv

Terenul pe care este amplasat imobilul are o suprafață de cca. 700 mp și dispune de o piscină, o cramă săpată în stâncă, grătar și loc de luat masa în natură.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 750 lei/9 persoane.