5 idei inedite de distractie in Bucuresti

LasertagDa, stim, Bucurestiul e mare, e capitala Romaniei, si pare ca nu e tocmai o destinatie turistica de distractie. La prima vedere, zicem noi. Daca nu esti adeptul plimbarilor interminabile prin parcuri, al sesiunilor de shopping prelungit in mall-uri sau al filmelor vizionate in sali de cinema – fie ele ultraperformante, ei bine, nu e cazul sa te ingrijorezi. Bucurestiul are mult mai multe de oferit.

Escape Room

Ce-ai zice de o evadare in necunoscut? Conceptul este relativ nou in lume, dar Bucurestiul a demonstrat inca o data ca se aliniaza imediat la tendintele vremii. Care e conceptul – jucatorul este inchis intr-o camera din care nu poate iesi decat daca reuseste sa descifreze provocarile doar pe baza indiciilor pe care le primeste si a obiectelor din acea camera.

In Bucuresti, poti sa evadezi la Escape Rooms Bucharest, organizat de X-Hostel Bucuresti. De altfel, „escape room” se afla in topul activitatilor recomandate de TripAdvisor pentru o escapada in Bucuresti. Alte doua locatii de acest gen sunt Panic Room (vei evada in al doilea razboi mondial) si reteaua internationala RealRoomEscape. O evadare in necunoscut costa intre 100 si 120 de lei/persoana (daca vorbim de un grup de 2 – 4 persoane) sau 60 de lei pentru studenti sau elevi. Pentru fiecare persoana care vine in plus se plateste cu 10 euro mai mult.

Paintball

Este un sport de echipa care se joaca in aer liber si, datorita amploarei pe care a luat-o in ultima vreme aceasta activitate, se organizeaza sesiuni de paintball chiar si indoor. In Bucuresti exista mai multe terenuri amenajate pentru paintball, iar noi va prezentam mai jos cateva dintre ele:

Academia de paintball (Sos. Petricani nr. 11D, sector 2)

Teren de 4.000 mp amenajat pe malul lacului, intr-o zona rustica, cu nocturna, pentru un grup de maxim 40 de persoane. Spatiul dispune de terasa exterioara si interioara, cattering, gratar si bauturi racoritoare. Tariful este 0,29 lei/bila (care include echipamentul de protectie, de joc, chiria terenului si logistica) si se platesc minim 100 de bile/jucator.

PaintballAS (Padurea Baneasa, langa Gradina Zoologica)

Tariful este de 0,3 lei/bila (include masca de protectie, arma – marker cu bile cu vopsea si protectia pentru teava, combinezon; optional puteti primi manusi si vesta de protectie recomandata in special pentru femei). Pentru o partida adevarata de paintball, este indicat sa cumparati cel putin 100 de bile.

Playground Paintball Club (Sos. Grozavesti nr.84, sector 6)

Terenul din Regie dispune de nocturna performanta, asa ca aici te poti distra si ziua, si noaptea. In plus, este in centrul Bucurestiului, iar tariful practicat este ca pentru studenti: 0,25 lei/bila sau chiar 0,19 lei/bila daca esti un impatimit si vrei sa tragi 2.000 de bile. Echipamentul complet este gratuit (arma, combinezon, camuflaj, masca). Nu trebuie decat sa te programezi cu o zi inainte.

Lasertag

Este tot un gen de evadare virtuala „in gasca”, asemanator cu paintball-ul. In locul bilelor de vopsea insa, vei trage la tinta cu laserul. E lesne de inteles ca ai nevoie de o echipa cat mai mare daca vrei mai multa adrenalina. In Bucuresti te poti distra cu lasertag-ul in cel putin trei locatii celebre:

LaserMaxx (Unirea Shopping Center sau in AFI Palace Cotroceni)

Tarifele sunt de 18 lei/persoana pentru un joc de 15 minute si 23 de lei/persoana pentru un joc de 20 de minute

Laser Megazone (Bdul Iuliu Maniu nr.7)

Tarifele sunt de 20 lei/persoana pentru un joc de 20 de minute si 15 lei/persoana pentru studenti si elevi; 30 lei/persoana partida de 30 de minute

Stalingrad Laser Tag Arena (Bdul Aerogarii, Cladirea INAV, parter)

In week-end tarifele sunt de 15 lei/persoana jocul de 15 minute si 20 lei/persoana jocul de 20 de minute. In timpul saptamanii, tarifele sunt de 12 si 16 lei/persoana pentru jocurile de 15 – 20 de minute. Exista si oferta „happy hour”, intre 10.00 si 18.00 (6 lei/persoana, respectiv 8 lei/persoana pentru jocul de 15, respectiv 20 de minute).

Karting

Sunt multi cei care nu-si pot stapani pofta de adrenalina decat cu o cursa nebuna de karting. Si nici acestia nu duc lipsa de piste in Bucuresti. Pentru cei care nu stiu insa, am selectat cele mai bune oferte:

AMC Kart (Soseaua de Centura nr.5A)

Este cel mai mare circuit de karting din Capitala, cu o lungime de 1.240 de metri si o latime cuprinsa intre 8 si 10 metri. Pista dispune de iluminare nocturna, spatiu tehnic si padocuri pentru 200 de concurenti. Este deschis in fiecare zi de luni pana duminica, incepand cu ora 10.00. Tarifele difera in functie de capacitatea kartului: de la 45 de lei/10 minute, la 70 de lei/10 minute. Daca va place sa goniti in nocturna, la fiecare tarif se adauga 5 lei/persoana.

Herastrau Racing Team (Sos. Nordului nr.1, pe malul Lacului Herastrau)

Circuitul are ceva vechime, a fost construit in 1997 pentru karting de agrement, insa din 2002 este folosit si pentru cursele de automodelism, mountain bike si patine cu rotile. Preturile variaza: de la 29 de lei/5minute, la 49 de lei/10 tururi.

SkyKarting (Sos. Pipera-Tunari nr.2)

Este un circuit indoor de karting suprapus, cu o lungime totala de 420 de metri si o latime de 6 metri. Zece minute de adrenalina pe acest circuit costa 55 de lei, iar zece minute cu un kart dublu – 70 de lei.

Escalada

Esti pasionat de escalada si nu mai ai rabdare sa strabati drumul pana la munte? Nu-i nimic, e bine sa stii ca cineva s-a gandit la tine si a amenajat si in Capitala locuri speciale pentru „spidermani”.

Galactic Indoor Climbing Gym (Bdul Constructorilor nr.16A, in incinta uzinei Grand Metal)

Are cea mai mare structura artificiala de escalada existenta in Romania la ora actuala, aproape 800 de metri patrati, la care se adauga alti 125 de metri patrati ai panoului de boulder. Programul zilnic este de la 15.00 – 22.00, iar sambata de la 15.00 la 19.00. Duminica este de regula inchis, dar daca te ard talpile foarte tare, se pot face si exceptii – cu conditia unei programari in prealabil si plata in avans. Tariful este de 30 de lei/adult (fara echipament) si 45 de lei/adult cu echipament sau cu instructor. Pentru copii, tarifele sunt de 20 de lei fara echipament si 40 de lei cu echipament.

Vertical Spirit

Clubul de escalada are doua sali. Cea din Strada Baicului nr.80, sector 2 (in incinta Electronica), este catalogata drept cea mai inalta sala din Romania (15,5 m) – tarifele sunt de 30 de lei/adult fara echipament (25 de lei/copil), iar inchirierea echipamentului costa 13 lei. La sala din zona Universitate – Intercontinental, pe Strada Tudor Arghezi nr.46, sector 2, tarifele sunt de 25 de lei/adult fara echipament (20 de lei/copil), iar inchirierea echipamentului costa 13 lei.

Alpin Club Carpatic (Splaiul Independentei nr. 319, in incinta parcului industrial SEMA PARC)

Tariful practicat de club pentru o intrare este de 25 de lei/adult, 20 de lei pentru copii intre 8 si 18 ani si 15 lei pentru copii mai mici de 8 ani.