10 statiuni ideale pentru un concediu in Romania

Cristian Balate/Shutterstock.com

Iti doresti sa mergi intr-o statiune montana? Sau poate una balneara? Vrei sa te relaxezi alaturi de cei dragi in Romania si nu stii incotro sa te indrepti? Iata 10 statiuni ideale pentru cei care iubesc natura si vor sa se relaxeze.

1.Sinaia

Fie vara, fie iarna, Sinaia este numai buna pentru o escapada alaturi de prieteni sau de familie. Fiind una dintre cele mai apreciate si mai cautate statiuni de la noi din tara, Sinaia se afla in topul preferintelor turistilor romani si straini indiferent de anotimp. Daca iarna poti sa iti testezi abilitatile sportive pe partiile din statiune, vara te poti relaxa in mijlocul naturii, poti vizita obiectivele turistice din jur si te poti aventura in drumetii.

2. Praid

Daca iti doresti o experienta inedita, poti incerca baile de sare din statiunea Praid. Situata la peste 500 de metri altitudine, statiunea Praid este considerata perla judetului Harghita din pricina tratamentelor naturiste ce se pot efectua aici. Pe langa tratamentele renumite, la Praid te poti relaxa in piscinele cu apa termala sau printr-o vizita la salina.

3. Vatra Dornei

Statiunea Vatra Dornei este populara in randul familiilor cu copii datorita gamei variate de optiuni pentru petrecerea timpului liber. Cei mari pot face tururi la manastirile din zona (Humor, Moldovita, Putna, Sucevita si Voronet), in timp ce copiii sunt atrasi de activitatile in aer liber. Aerul curat si linistea statiunii te vor face sa te indragostesti iremediabil de acest loc.

4. Baile Herculane

Baile Herculane este cea mai veche statiune de la noi din tara, datand inca de prin anul 102 d.Hr. Bazele statiunii au fost puse de conducatorul roman Traian, care a preluat de la greci idea de baie publica si a dezvoltat-o. Cu un istoric solid in spate si un renume international, Baile Herculane este cu siguranta una dintre statiunile din Romania care merita vizitate macar o data in viata.

5. Borsa

Se zice despre Maramures ca ar fi un taram binecuvantat, cu asezari cum nu s-au mai vazut niciunde. De frumusetea traditiilor si bunatatea oamenilor de aici s-a dus vorba pana peste hotare, de au venit turistii strainii cu sutele sa se convinga ca nu-i minciuna ceea ce se spune despre Romania. In inima Maramuresului gasim statiunea Borsa, o asezare situata la poalele Muntilor Rodnei, in care vei avea impresia ca timpul sta in loc. Peisajele naturale care o-nconjoara, ospitalitatea oamenilor din zona, traditiile specifice, mancarurile traditionale si aerul curat de aici sunt doar cateva dintre motivele pentru care n-ar trebui sa ratezi o vizita la Borsa pentru nimic in lume.

6. Calimanesti – Caciulata

Spre deosebire de Baile Herculane a carei faima s-a dus o data cu anii, statiunea Calimanesti – Caciulata se mandreste cu un numar impresionant de turisti in fiecare an. Desi candva erau “rivale”, cele doua statiuni sunt astazi printre cele mai cautate locuri de la noi din tara atunci cand vorbim de turism balnear. Printre tratamentele de care se pot bucura vizitatorii din Calimanesti – Caciulata se numara cele pentru ameliorarea afectiunilor sistemului digestiv, afectiunilor reumatismale, afectiunilor cailor respiratorii si a afectiunilor ginecologice.

7. Lacul Rosu

Statiunea Lacul Rosu a fost dezvoltata pe malul lacului omonim, ca o solutie fireasca a numarului mare de turisti ce veneau sa viziteze obiectivele turistice din zona. Pe langa lacul propriu-zis care este unul dintre cele mai mari lacuri naturale de la noi din tara, turistii ajung la Lacul Rosu sa se relaxeze, sa porneasca in drumetii prin apropiere, sa isi testeze norocul la pescuit sau sa practice diverse sporturi pe apa.

8. Stana de Vale

Una dintre statiunile linistite, in care nu vei avea parte nici de aglomeratie, nici de prea mult zgomot este Stana de Vale. Situata in judetul Bihor, la o altitudine de aproximativ 1000 de metri, la poalele Varfului Poieni, statiunea Stana de Vale este renumita pentru tratamentele ce pot fi efectuate aici si pentru obiectivele turistice din zona. Printre cele mai importante se afla cascada Moara Dracului, varful Poieni si pestera Meziad.

9. Colibita

Colibita este o statiune asemanatoare Lacului Rosu deoarece si ea este construita pe malul unui lac, de data aceasta fiind vorba de lacul de acumulare Colibita, despre care se spune adesea ca este paradisul pe pamant. Intinderea de apa formeaza cu relieful muntos din zona un peisaj de vis, care incanta privirile tuturor vizitatorilor care ajung aici. Indiferent ca vrei sa faci doar o excursie de-o zi sau vrei sa ramai mai multe zile, Colibita este una dintre statiunile de care iti vei aminti intotdeauna.

10. Baile Felix

Turistii ce ajung in Oradea sa viziteze orasul, se abat de cele mai multe ori din drum si petrec cel putin o zi la Baile Felix. Odata cu cresterea numarului celor care ajung la Oradea a crescut considerabil si numarul turistilor statiunii Baile Felix. Statiunea este bogata in resurse naturale, aici fiind efectuate numeroase tipuri de tratament: tratamente cu namol, tratamente cu apa termala si kinetoterapie.

Cauti un loc de cazare in Romania? Il gasesti pe Travelminit!