3 atractii din județul Alba pe care le poți vizita toamna aceasta

Dacă îți propui să hoinărești în căutarea celor mai frumoase destinații din țară toamna aceasta, atunci nu trebuie să ratezi aceste 5 atracții din județul Alba. Aici, în inima României, vei descoperi o combinație uimitoare de peisaje pitorești, patrimoniu istoric bogat și o gamă variată de atracții naturale. Iată câteva idei de călătorie, pentru următoarea ta vacanță.

Peștera Scărișoara

Peștera Scărișoara din munții Apuseni găzduiește cel mai mare ghețar subteran din România, aflat la adâncimea de 40 de metri sub pământ, unde temperatura rămâne la 0 grade Celsius, pe tot parcursul anului. Peștera este compusă din trei încăperi distincte. Prima dintre ele este Sala Mare, unde turiștii au ocazia să exploreze un impresionant ghețar cu o lungime de 36 de metri. Celelalte două încăperi, denumite Rezervația Mare și Rezervația Mică, sunt dedicate cercetării și studiului peșterii.

Citește și:  3 destinații din județul Buzău pe care nu trebuie să le ratezi

Râpa Roșie

Rezervația naturală Râpa Roșie, situată în județul Alba, aproape de Munții Apuseni, este un loc fascinant la doar câțiva kilometri de orașul Sebeș, pe malul drept al râului Secașul Mare. Supranumită și „micul canion al României”, impresionează vizitatorii de pretutindeni, cu diversitatea sa faunistică și elementele spectaculoase de microrelief. Ceea ce o face cu adevărat specială este compoziția sa geologică unică, fiind alcătuită din argilă roșie și gresii cenușii. Accesul la rezervație se face ușor, pornind din Sebeș către satul Daia Română, și este posibil cu mașina până la bazele stațiunii.

Cheile Râmețului

Cheile Râmețului reprezintă o porțiune spectaculoasă din munții Trascău, care se întinde de-a lungul a 150 de hectare, și care a fost declarată rezervație naturală din 1995. Turiștii pot accesa cheile, pornind din localitatea Teiuș, spre mănăstirea Râmeț, după care urmează un drum forestier, de câțiva kilometri, până la destinație. Dacă vizitezi cheile, îți recomandăm să incluzi în planurile tale Mănăstirea de la Râmeț – unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din Transilvania, care datează din 1377. Aceasta se găsește la baza munților, într-o zonă cunoscută sub numele de “Valea Mănăstirii”, foarte aproape de Cheile Râmețului.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.