3 atracții mai puțin cunoscute din Dobrogea

Ți-ai propus să explorezi cele mai frumoase zone ale țării la finalul acestei veri? Dobrogea este o destinație ofertantă pentru cei cu dor de ducă, din toate punctele de vedere. Află care sunt atracțiile pe care trebuie să le incluzi pe lista ta, pentru o experiență completă de călătorie.

Satul Sarichioi

Satul Sarichioi este situat la marginea Deltei Dunării și poate fi accesat cu ușurință de către cei care călătoresc cu un autoturism. Localitatea lipovenească este locul perfect în care să te bucuri de peisaje naturale magnifice, de preparate locale delicioase și de farmecul traiului lent. Îți propunem o plimbare în Portul Sarichioi, la ora apusului, pentru a profita din plin de priveliștea magnifică, iar pe timp de zi, îți sugerăm să explorezi lacul Razim (cel mai mare lac cu apă dulce din România) și insula Popina. 

Citește și: 3 atracții pe care le poti vizita pe litoral vara aceasta

Peștera Liliecilor

Peștera Liliecilor se găsește în satul Peștera, în nordul regiunii Dobrogea, la altitudinea de 950 de metri, și face parte din Parcul Piatra Craiului. Aici se găsesc numeroase colonii de lilieci, după cum ne spune numele acesteia, grație mediului propice asigurat de umiditatea moderată. Turiștii curajoși, care sunt dornici să viziteze peștera, trebuie să se echipeze corespunzător, cu lanterne și cizme de cauciuc, deoarece spațiul nu este amenajat. Cum toate acestea, accesul în peșteră se face destul de ușor, printr-un culoar mic, care duce la o grotă, urmând o galerie și un horn. 

Lacul Iacobdeal

Lacul Iacobdeal este situat în apropiere de comuna Turcoaia, din județul Tulcea și este surprinzător atât prin frumusețea sa, cât și prin faptul că nu este alimentat de către un afluent. Acesta a luat naștere în locul unei cariere de piatră, care s-a surpat. În urma acestui fenomen, galeriile carierei au fost umplute de către un izvor subteran, rezultând formarea lacului. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.