3 atracții pe care le poți vizita la Bran și în apropiere

Ai în plan o escapadă pitorească în fermecătoarea comună Bran? Îți propunem să incluzi aceste 3 destinații pe lista ta de călătorie, pentru o vacanță completă, plină de momente de neuitat. 

Cheile Moeciului

Dacă vrei să scapi de agitația cotidiană și să te retragi într-un loc liniștit, cu peisaje care îți taie răsuflarea, îți propunem o escapadă la Cheile Moeciului, din comuna Moeciu, aflată la doar 8 kilometri distanță de Bran. Cât timp ești aici, ai ocazia să te bucuri din plin de natură și de peisaje sălbatice fermecătoare. Asigură-te că vizitezi cascada La Chisatoare și alte atracții din apropiere, precum Peștera Liliecilor, Cheile Grădiștei, Cheile Dâmbovicioarei și Peștera Dâmbovicioarei.

Citește mai mult: 3 defilee spectaculoase pe care le poți vizita iarna aceasta

Muzeul Național Bran

În vecinătatea castelului Bran, pe Strada Aurel Stoian nr. 14, se găsește Muzeul Național Bran, unde poți admira mai multe colecții regale, care cuprind obiecte de artă decorativă, artă plastică, cărți bibliofile, arme, etc. Muzeul a fost înființat în 1962 și este oragnizat în două secții: Secția de Istorie “Regina Maria” și Secția Etnografică în Aer Liber. Muzeul Satului Brănean este amplasat în curtea castelului Bran și ilustrează evoluția arhitecturii populare tradiționale din această zonă, concentrându-se pe activități precum creșterea vitelor, și meșteșugurile tradiționale asociate prelucrării lemnului și lânii. Aici pot viziona o  mulțime de gospodării, locuințe, construcții economice și instalații hidraulice pentru prelucrarea lemnului și a țesăturilor de lână.

Dino Parc

Dacă plănuiești o vacanță în familie, Dino Parc este locul perfect, atât pentru tine, cât și pentru cei mici. Cu o suprafață de 3,5 hectare și peste 100 de exponate în mărime naturală, Dino Park este cel mai mare parc de dinozauri în aer liber din Europa. Aici, vizitatorii pot admira o diversitate de specii certificate științific, inclusiv exemplare care au trăit în zona Hațegului. Pe lângă expoziții, parcul oferă diverse activități pentru copii, cinematografe, trasee de aventură, creând o experiență captivantă pentru toți cei care îl vizitează.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.