3 defilee spectaculoase pe care le poți vizita iarna aceasta

Vrei să explorezi cele mai frumoase zone de la noi din țară iarna aceasta? Îți propunem o să vizitezi aceste 3 defilee, pentru a te bucura din plin de priveliști impresionante. 

Defileul Dunării

Defileul sau Clisura Dunării, din sud-estul Banatului, este considerat ca fiind cel mai impresionant punct de traversare al fluviului. Acesta începe la Buziaș și se termină în zona hidrocentralei Porțile de Fier, întinzându-se de-a lungul a 150 de kilometri. Aici, poți admira un tablou natural spectaculos, complus din stânci, munți și peșteri, pe care le poți explora printr-o plimbare cu barca. Zonele Cazanelor Mari și Mici sunt un mic paradis pentru turiștii de pretutindeni, căci aici se găsesc câteva dintre cele mai importante obiective turistice: mănăstirile Sf. Ana și Mraconia, bustul sculptat în stâncă al regelui Decebal și stânca Baba Caia.

Citește și: 3 destinații pentru iubitorii de animale

Defileul Oltului

Defileul Oltului este cel mai lung din România și se întinde pe o distanță de  47 km prin Munții Lotrului, Căpățânii, Făgăraș și Cozia. Împărțit în trei sectoare, Turnu Roșu, Câineni – Brezoi și Brezoi – Călimănești, defileul oferă peisaje spectaculoase cu versanți prăpăstioși și tăieturi impresionante. Apele Oltului străbat zona montană până la Râmnicu Vâlcea, iar ulterior parcurg Câmpia Română până la Dunăre. De-a lungul văii Oltului se găsește unul dintre cele mai importante drumuri romane care străbătea Dacia, și care îndeplinea un rol militar strategic și comercial, fiind utilizat pentru  pentru transportul sării din minele transilvane către Dunăre și Marea Neagră. 

Canionul Șapte Scări

Canionul 7 Scări, situat în apropierea Brașovului, este o destinație perfectă pentru iubitorii de aventură și de adrenalină. Acesta se găsește în localitatea Timișu de Jos, care este situată la o distanță scurtă de Valea Prahovei. Aici ai ocazia să explorezi o mulțime de cascade spectaculoase și să te bucuri de un peisaj unic, cu pereți înalți de stâncă și scări verticale de 15 metri.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.