3 destinații pentru iubitorii de animale

Ești iubitor al necuvântatoarelor și vrei să le admiri îndeaproape? Îți propunem aceste 3 destinații unde vei avea ocazia să te conectezi cu natura și să observi diverse specii de animale sălbatice în mediul lor natural. 

Rezervația de Zimbri Slivuț, județul Hunedoara

Zimbrul sălbatic este o specie rară, cu doar 5000 de exemplare la nivel global și 2000 în toată Europa. În țara noastră se găsesc aproximativ 200 de astfel de exemplare în libertate. Rezervația din apropierea orașului Hațeg este prima din România care a găzduit această specie, fiind fondată în anul 1958, când a fost adusă o pereche de zimbri din Polonia. În prezent, pădurea Silvuț este casa a opt zimbri, dintre care patru masculi și patru femele. Toți puii născuți în România au primit nume care încep cu litera „R”, cum ar fi Romulus, Roman, Rodica și Roibu. Rezervația poate fi vizitată zilnic între orele 08-18.

Citește și: Povestea Palatului Vulturul Negru din Oradea

Pădurea Letea din Delta Dunării

În Pădurea Letea, o arie protejată de 2800 de hectare, trăiesc aproximativ 2500 de cai sălbatici, ultimii de acest fel din Europa. Se crede că, din cauza resurselor limitate de hrană de după Revoluție, caii au fost lăsați în libertate de către localnici, găsind refugiu în pădurea Letea. Iubitorii de cai au ocazia să se bucure de o experiență unică în natură, admirând aceste exemplare libere în habitatul lor, pășunând, galopând sau odihnindu-se sub umbra copacilor.

Parcul de Animale Sălbatice Ivo, județul Harghita

În localitatea Izvoare din inima Carpaților Orientali, se găsește un colț de rai pentru orice iubitor de animale. Este vorba despre Parcul de Animale Sălbatice Ivo, care se întinde de-a lungul a 320 de hectare, adăpostind mai multe exemplare simpatice de căprioare, cerbi și mufloni. Cât timp ești aici, te poți delecta cu excursii și drumeții în zonă și poți observa și fotografia animalele.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.