3 cele mai frumoase parcuri din România

Vrei să te bucuri din plin de vremea frumoasă de primăvară și de relaxare în aer liber? O plimbare în parc este exact ceea ce ai nevoie atunci când vrei să te deconectezi preț de câteva clipe. Îți propunem să vizitezi aceste 3 cele mai frumoase parcuri din România și să savurezi momentele binemeritate de recreere. 

Parcul Herăstrău, București

Parcul Herăstrău este unul dintre cele mai iubite locuri din capitală, și este, totodată, și cel mai mare parc al său, întinzându-se pe o suprafață de cca 110 ha. Acest loc devine cu adevărat special odată cu venirea primăverii, căci atunci ai ocazia să admiri cireșii înfloriți din Grădina Japoneză. Parcul cuprinde un teatru de vară, un lac de agrement, zona Expo Flora, Insula Trandafirilor și Insula Plopilor. Acesta poate fi accesat, utilizând liniile de autobuz 131, 331, 335, 361 și 783.

Citește și: 4 atracții neobișnuite din România

Parcul Nicolae Romanescu, Craiova

Dacă plănuiești un city-break la Craiova, trebuie neapărat să incluzi în planurile tale parcul Nicolae Romanescu- al treilea cel mai mare parc din Europa, și al doilea cel mai din România (după parcul Herăstrău), acoperind o suprafață de 90 de hectare. Parcul, realizat în secolul al XIX-lea după planurile arhitectului francez Édouard Redont, se întinde pe locul fostei moșii a familiei Bibescu și oferă o varietate de atracții, printre care un hipodrom, un pod suspendat, un lac cu două insule, o grădină zoologică și numeroase alei pentru plimbări relaxante.

Parcul Central Simion Bărnuțiu, Cluj-Napoca

Parcul Central Simion Bărnuțiu este unul dintre cele mai populare puncte de relaxare din Cluj-Napoca și este situat la doar câțiva pași de primărie, oferind o gamă variată de atracții pentru toți cei care îl vizitează. Acesta cuprinde o zonă de joacă pentru copii, o pistă de biciclete, terenuri de baschet și spații dedicate hamacelor, lacul de agrement Chios și clădirea vechiului Cazino, care găzduiește o mulțime de evenimente culturale.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.