3 cluburi unde poti experimenta saltul cu parasuta

Salt cu parasuta, foto GermanskydiverDaca te numeri printre cei care isi doresc noi experiente si cat mai multa adrenalina, ai putea incerca sa sari cu parasuta. Senzatia aceea de “cadere in gol” este unica si daca-i vei intreba pe cei care au trecut prin asta, iti vor spune ca experimentele de acest gen sunt atat de placute incat iti vei dori sa incerci iar si iar. Pentru unii, saritul cu parasuta este chiar un mod de viata.

In Romania exista mai multe cluburi unde poti experimenta saritul cu parasuta in deplina siguranta, iar Travelminit iti ofera cateva informatii despre trei dintre ele.

SkyDiving Center

La numai 17 km de centrul Capitalei, pe DN 6/E 70 (soseaua Bucuresti – Alexandria), langa Aerodromul Clinceni se afla clubul SkyDiving Center. Echipa de profesionisti a clubului te va indruma si-ti va arata ce trebuie sa faci pentru ca salturile in tandem, cele in cadere libera accelerata (AFF) sau salturile cu deschidere automata (Static Line) sa nu mai reprezinte niciun secret pentru tine. Este bine sa stii ca vei avea la dispozitie echipament special, potrivit ultimelor tendinte ale tehnicii, iar instructorii sunt licentiati international si sunt autorizati de Autoritatea Aeronautica Civila Romana.

Cursurile pot fi urmate atat la sfarsitul saptamanii, cat si in sarbatorile legale. Iata care sunt tarifele practicate de SkyDiving Center pentru fiecare categorie:

• Saltul in tandem (saritura cu parasuta impreuna cu un instructor) se face de la 3000 de metri si contine o cadere libera de 30 de secunde inainte ca instructorul de care esti legat sa deschida parasuta. Pasagerul trebuie sa aiba o greutate maxima de 90kg – cei care au pana in 110kg platesc in plus 50 de lei, iar cei cu maxim 130kg, platesc 100 de lei in plus.
Tarif: 680 de lei/salt; 220 lei filmarea saltului pe suport CD/DVD

• Caderea libera accelerata (AFF) este destinata studentilor care doresc sa isi formeze si perfectioneze tehnicile de parasutism si include sapte niveluri de performare.
Tarif: 9000 lei/curs, format din 4 zile de curs teoretic si 25 de salturi (pretul include echipamentul complet, casca, ochelari, altimetru si costumul de salt)

• Salturile cu deschidere automata (Static Line) sunt concepute astfel incat sa fie practicate atat de incepatori, cat si de cei care doresc sa devina parasutisti profesionisti. Trebuie sa stii insa ca pentru obtinerea licentei de parasutist trebuie sa ai un minim de 25 de salturi cu parasuta.
Tarif: 700 lei/curs, format din 4 zile curs teoretic si un salt; 4800 lei/24 salturi (tariful include echipamentul complet, ochelari, casca, altimetru, costumul de salt)

Pentru cei care nu se afla la prima saritura cu parasuta si doresc doar tichete pentru salturi, tarifele sunt urmatoarele: 100 lei tichetul/un salt; 95 lei/salt tichetele bonus pentru 10 salturi (valabile 6 luni); 90 lei/salt tichetele bonus pentru 25 salturi (valabile un an).
Inchirierea echipamentului: 50 lei/salt completul de parasute, inclusiv pliere; 25 lei pliaj parasuta principala; 130 lei pliaj parasuta de rezerva.

TNT Brothers

Tot pe Aerodromul Clinceni din comuna Cornetu, judetul Ilfov, vei putea sari cu parasuta si daca apelezi la instructorii clubului TNT Brothers. Daca ai minim 16 ani si te numeri printre curajosi, urmeaza instructajul si…sari cu parasuta.

Pentru incepatori, un salt in tandem costa 700 de lei; daca doresti si filmarea video a sariturii, costurile ajung la 930 lei, iar daca mai vrei si fotografii – tariful ajunge la 1000 de lei.

Cei avansati vor plati 80 de lei pentru un salt individual de la 1500m sau 120 de lei/saltul individual de la 4000m; pachetul de 10 de salturi individuale costa 750 lei (1500m), respectiv 1150 lei (4000m), iar pachetul de 25 de salturi individuale costa 1800 lei (1500m), respectiv 2750 lei (4000m).

Inchirierea echipamentului: 20 lei pliajul parasutei principale; 75 lei inchiriere parasuta+pliaj/salt; 10 lei casca/zi; 10 lei altimetrul/zi; 25 lei combinezon/zi; 40 lei echipament complet/zi (casca, ochelari, altimetru, combinezon)

Aerodromul Tuzla

Saritul cu parasuta poate fi foarte bine una dintre distractiile de vara de care te poti bucura chiar si pe Litoral. Foarte aproape de Constanta se afla Aerodromul Tuzla (langa Aeroportul Tuzla), unde poti sari cu parasuta de pe 15 aprilie pana pe 15 octombrie – evident, daca vremea este favorabila.

Tarifele pentru salturile cu parasuta pornesc de la 770 lei de persoana/salt si include transferul de la hotel la Aerodromul Tuzla si retur, zborul cu avionul, echipamentul complet si instructorul.