3 destinații de explorat toamna aceasta

Chiar dacă toamna tocmai a început, nu este niciodată prea devreme să îți faci planuri. Am adunat pentru tine câteva destinații, în care să admiri palete de culori fermecătoare și peisaje de poveste. Iată cele mai frumoase locuri din România, pe care să le explorezi toamna aceasta.

Cheile Zărneștiului, județul Brașov

Cheile Zărneștiului sunt dovada vie că măiestria naturii nu încetează să ne surprindă. Monumentul natural face parte din Parcul Național Piatra Craiului și poate fi accesat de către turiști cu ajutorul unui autoturism, urmând un drum forestier, de la ieșirea din Zărnești. De-a lungul celor doi kilometri de chei, vei descoperi o priveliște minunată, astfel încât îți vei dori să imortalizezi fiecare moment.

Citește și: 3 Destinații UNESCO din România pe care trebuie să le vizitezi

Șirnea, județul Brașov

În județul Brașov se ascunde un alt colț de poveste numit Șirnea- un loc care devine cu adevărat magic odată cu venirea toamnei. Situat într-un cadru deosebit, din pasajul Rucăr-Bran, Șirnea este, totodată, primul sat turistic din România. Pe parcursul sejurului tău îți propunem să te delectezi cu plimbări pe ulițele sale pitorești sau să pornești într-o drumeție. De exemplu, poți urca până la Vârful Om sau poți urma traseul Șirnea-Curmătura Groapelor-Valea Seacă a Pietrelor.

Lacul Sfânta Ana, județul Harghita

Lacul Sfânta Ana este o destinație unică în țară, nu doar datorită frumuseții sale, ci și a faptului că este singurul lac vulcanic de pe meleagurile noastre. Acesta se găsește în Munții Ciomatu, din județul Harghita, și poate fi accesat de către călători, fie cu autoturismul personal, fie la pas, într-o drumeție cu plecare din stațiunea balneară Băile Tușnad. Cât timp ești acolo, te poți aventura într-o plimbare cu barca, sau poți pune la cale un picnic pe malul lacului, astfel încât să te bucuri din plin de priveliștea uimitoare.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.