3 locuri de vizitat în apropiere de Delta Dunării

Delta Dunării este un tărâm unic în Europa care merită vizitat de mai multe ori pe an, pentru a-l suprinde în cele mai frumoase momente. O vacanță în Delta Dunării va rămâne o amintire specială pentru oricine.

Intrată în patrimoniul european UNESCO în anul 1991, Delta Dunării este clasificată atât ca şi rezervaţie a biosferei, cât şi ca parc naţional. Acest petic de nisip şi apă adăposteşte peste 300 de specii de păsări, 25 specii de peşti, 10 specii de amfibieni, 11 specii de reptile, 42 specii de mamifere şi este ultimul loc din Europa în care mai pot fi admiraţi cai sălbatici. Aşadar, este o destinaţie numai bună pentru vacanţa sau concediul de vară pentru cei care iubesc natura şi sunt în căutare de linişte, armonie şi relaxare.

În jurul Deltei se află o sumedenie de locuri care merită însă descoperite. Am pregătit pentru tine o listă cu 3 sate care merită vizitate pentru a descoperi și mai mult autenticitatea, obiceiurile și tradițiile de acolo.

Jurilovca

La sfârșitul secolului XIX, Jurilovca a fost un important centru al pescuitului în zona Deltei Dunării. Astăzi, comună este cea mai mare comunitate de pescari din Deltă (compusă din satele Sălcioara, Vișînă și Jurilovca), centru de colectare și prelucrare a peștelui, dar și o adevărată atracție turistică.

Specifice zonei sunt casele rușilor-lipoveni, cu fațade colorate în alb și albastru, cu acoperișuri din stuf și baie tradițională, separată de locuința.

Ce puteți vizită în Jurilovca? Ruinele Fortăreței greco-române Argamum, plajă Gură Portitei, complexul turistic Lunca, Capul Dolosman sau Capul Iancima.

Descoperă și 4 destinații ascunse pentru iubitorii de natură

Delta Dunării: Mila 23

Satul tipic pescăresc Mila 23, amplasat chiar în centrul Deltei Dunării, păstrează încă farmecul și pitorescul satelor de odinioară. Accesul se face doar pe apă, distanța față de Tulcea fiind de 54 de kilometri. În jurul său sunt numeroase canale și lacuri care le oferă turiștilor posibilitatea petrecerii unor momente de neuitat în compania pelicanilor, a cormoranilor, albatroșilor și egretelor.

Fiind amplasat în centrul deltei, Mila 23 este punctul de plecare către cele mai frumoase trasee turistice care străbat Delta Dunării. De asemenea, merită vizitată Mânăstirea Stipoc – de altfel singură mănăstire din întreagă întindere de ținuturi umede, care este situată pe Grindul Stipoc.

Letea

Letea se numără printre cele mai „populare” sate pescărești din Deltă.

Casele din zonă sunt construite în stilul caracteristic Deltei, însă aici vei găsi câteva dintre locuințele cel mai bine conservate din regiune. Construite într-un stil foarte modest, acoperite cu stuf și vopsite cu alb și turcoaz, casele de aici uimesc prin frumusețe și simplitate. Localnicii trăiesc din pescuit și turism, iar pentru a ajunge aici, trebuie să străbați un drum de 6-8 ore cu vaporul, din Tulcea până la Periprava. Odată ajuns aici, poți străbate un drum terestru de aproximativ 10 km prin dune de nisip.

Pădurea cu același nume este, în principal, cea mai mare atracție turistică din zonă, fiind cunoscută, mai ales, pentru caii sălbatici extraordinar de frumoși ce trăiesc în zonă.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.

Sursa foto: dreamstime.com