4 destinații ascunse pentru iubitorii de natură

Se spune că nu poți ajunge niciodată să cunoști pe deplin o țară, însă cea mai bună cale de a cunoaște sunt, cu siguranță, călătoriile. Dacă fiecare sfârșit de săptămână începe să semene unul cu celălalt, află care sunt destinațiile ascunse din natură și pune capăt rutinei de weekend.

Cheile Tișiței

Rezervația Naturală Cheile Tişiței se află în topul celor mai atractive destinații naturale ale județului Vrancea. Este o arie protejată prin lege, în cadrul căreia se regăsește un tip mixt, îmbinând armonios partea forestieră, faunistică sau de peisaj (montan, în cazul acesta), cu cea floristică și hidrogeomorfologică.

Aici, pârâul Tișița a săpat o vale adâncă formând aceste chei de o deosebită frumusețe. Rezervația naturală, aflată la 850 de metri altitudine, măsoară 4,5 kilometri lungime, fiind una dintre cele mai mari zone protejate de pe teritoriul Vrancei. Dacă vizitați rezervația, cu puțin noroc puteți întâlni pe versanții stâncoși câteva capre negre, specie ocrotită prin lege.

Lacul Roșu

Lacul Roșu (Ghilcoș) este unul dintre cele mai renumite lacuri al Ținutului Secuiesc situat în apropierea orașului Gheorgheni în județul Harghita. Lacul Roșu este cel mai mare lac natural montan din România, numele provenind de la Pârâul Roșu, care traversează straturi de culoare roșie, cu oxizi și hidroxizi din fier.

Considerată o zonă unică, acest loc este un adevărat paradis pentru persoanele care caută recreere și odihnă. Cei care ajung aici au ocazia de a vizita în apropiere și Cheile Bicazului, Lacul Sfânta Ana sau Poiana narciselor de la Vlăhița.

Descoperă și 4 rezervații din România unde poți găsi flori de primăvară

Cheile Turzii

Cheile Turzii fac parte dintr-o arie protejată de interes național aflată în Județul Cluj, la doar 6 kilometri de municipiul Turda, de-a lungul văii Hășdate.

Cu un peisaj spectaculos, Cheile Turzii ocupă o suprafață de 324 de hectare și s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de către râul Hășdate. În această zonă turiștii nu se pot plictisi, asta pentru că există posibilitatea de a face drumeții și, în plus, de a vizita cele aproximativ 50-60 de peșteri, arcade sau firide. Peștera Cetățeaua Mare se află pe partea dreaptă a văii Hășdate.

Laguna Albastră a Transilvaniei, Aghireșu

Această întindere de apă este considerată „o minune a României”. Laguna Albastră se află în imediata apropiere a comunei clujene Aghireşu, înconjurată fiind de dune uriaşe de nisip.

O imagine rară a format aici natura, care a fost atât de darnică cu ţara noastră. Locul pare parcă desprins din Paradis. Cei care se încumetă să exploreze acest loc și să se bucure de natură pot ajunge aici pe două trasee: Cluj-Napoca – Baciu – Gârbău – Aghireş Fabrici sau Cluj-Napoca – Gilău – Căpuş – Gârbău – Aghireş Fabrici.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.

Sursa foto: dreamstime.com